
Čičerikin kari s cvetačo in porom, bulgur
2014-04-23 20:45:39

KOLIKO OSEB: 2
* od 12. meseca dalje
* brez mlečnih izdelkov
* z glutenom
*brez jajc
* vegansko
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
- CVETAČA, 1/4 srednje velike glave
- ČIČERIKA, predhodno kuhana, 100 g
- POR, beli del, 1 manjši kos
- KOLERABA, 1/4 srednje velike glave
- ČEBULA, 1/2 manjše
- ČESEN, 1 strok
- KORIANDER, ščep
- KURKUMA, ščep
- GORČIČNA SEMENA, nekaj zrnc
- KAJENSKI POPER, mini ščep
- INGVER, ščep
- ORIENTALSKA KUMINA, ščep
- BULGUR, 100 g
- KOKOSOVO MLEKO, 200 ml
- SEZAMOVO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
- V skodelici zmešamo začimbe; previdno dozirajmo s kajenskim poprom, ker je pekoč. Dodamo polovico žlice olja, preostalo polovico pa vlijemo v ponev, ki jo segrejemo na srednjem ognju in vlijemo začimbno mešanico v posodo.
- Ko začimbe zadišijo (v dobri minuti), stresemo nasekljano čebulo in česen, premešamo, pazimo, da se nam ne zažge. Ko česen zadiši, damo v posodo preostalo zelenjavo, narezano na male koščke in zalijemo s kokosovim mlekom.
- Kuhamo dobrih 20 minut, da se cvetača zmehča, nato pa dodamo še čičeriko.
- Kuhamo še dobrih 5 minut.
- Medtem ko se kari kuha, posebej skuhamo bulgur. Postrežemo s svežim porom.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/