Čičerikin kari s cvetačo in porom, bulgur

cikerikin kari_wm

Čičerikin kari s cvetačo in porom, bulgur
KOLIKO OSEB: 2
* od 12. meseca dalje * brez mlečnih izdelkov * z glutenom *brez jajc * vegansko
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. CVETAČA, 1/4 srednje velike glave
  2. ČIČERIKA, predhodno kuhana, 100 g
  3. POR, beli del, 1 manjši kos
  4. KOLERABA, 1/4 srednje velike glave
  5. ČEBULA, 1/2 manjše
  6. ČESEN, 1 strok
  7. KORIANDER, ščep
  8. KURKUMA, ščep
  9. GORČIČNA SEMENA, nekaj zrnc
  10. KAJENSKI POPER, mini ščep
  11. INGVER, ščep
  12. ORIENTALSKA KUMINA, ščep
  13. BULGUR, 100 g
  14. KOKOSOVO MLEKO, 200 ml
  15. SEZAMOVO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. V skodelici zmešamo začimbe; previdno dozirajmo s kajenskim poprom, ker je pekoč. Dodamo polovico žlice olja, preostalo polovico pa vlijemo v ponev, ki jo segrejemo na srednjem ognju in vlijemo začimbno mešanico v posodo.
  2. Ko začimbe zadišijo (v dobri minuti), stresemo nasekljano čebulo in česen, premešamo, pazimo, da se nam ne zažge. Ko česen zadiši, damo v posodo preostalo zelenjavo, narezano na male koščke in zalijemo s kokosovim mlekom.
  3. Kuhamo dobrih 20 minut, da se cvetača zmehča, nato pa dodamo še čičeriko.
  4. Kuhamo še dobrih 5 minut.
  5. Medtem ko se kari kuha, posebej skuhamo bulgur. Postrežemo s svežim porom.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply