Močna piščančja juha

Včasih so rekli, da v prehladni sezoni ni boljšega, kot je krepka kurja žup’ca. 🙂
Mi smo pripravili lažjo in blažjo različico iz piščanca, ki pa po okusu in dišavah prav nič ne zaostaja za svojo starejšo “sestro”. V pustem jesenskem dnevu je to odlična izbira za se okrepčati in pogreti.

mocna piscancja juha2mocna piscancja juha1mocna piscancja juha3mocna piscancja juha

Močna piščančja juha
KOLIKO PORCIJ: 5
* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno-piščanec * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
1 hr
CELOTEN ČAS
1 hr 40 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
1 hr
CELOTEN ČAS
1 hr 40 min
KAJ POTREBUJEM
  1. PIŠČANEC, 1 bedro in 2 perutnički, lahko dodamo tudi grodnico
  2. BROKOLI, 2 manjša
  3. CVETAČA, 2 manjši
  4. KORENČEK, 2 manjša
  5. RUMENI KORENČEK, 2 manjša
  6. KOLERABA, 2 manjši
  7. POR, 1 manjši
  8. ZELENA, gomoljna, 1 manjša
  9. ČESEN, 1 strok
  10. SOL, 1 čajna žlička
  11. POPER, ščep
  12. KURKUMA, ščep
  13. KORIANDER (ščep)
  14. začimbe po 1 čajno žličko vsake: SUŠENA ZELENA, RDEČA PAPRIKA, TIMIJAN, BAZILIKA, KUMINA v ZRNJU, ŠETRAJ, LOVORJEV LIST
KAKO TO GRE
  1. Vse sestavine damo v lonec (mi smo uporabili ekonom lonec), nalijemo vode do oznake in skuhamo.*
NAMIGI
  1. * Če kuhamo v navadnem loncu, potrebujemo nekoliko več časa, recimo uro in pol oz. tako dolgo, dokler se meso ne loči lepo od kosti.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply