Včasih so rekli, da v prehladni sezoni ni boljšega, kot je krepka kurja žup’ca. 🙂
Mi smo pripravili lažjo in blažjo različico iz piščanca, ki pa po okusu in dišavah prav nič ne zaostaja za svojo starejšo “sestro”. V pustem jesenskem dnevu je to odlična izbira za se okrepčati in pogreti.


- PIŠČANEC, 1 bedro in 2 perutnički, lahko dodamo tudi grodnico
- BROKOLI, 2 manjša
- CVETAČA, 2 manjši
- KORENČEK, 2 manjša
- RUMENI KORENČEK, 2 manjša
- KOLERABA, 2 manjši
- POR, 1 manjši
- ZELENA, gomoljna, 1 manjša
- ČESEN, 1 strok
- SOL, 1 čajna žlička
- POPER, ščep
- KURKUMA, ščep
- KORIANDER (ščep)
- začimbe po 1 čajno žličko vsake: SUŠENA ZELENA, RDEČA PAPRIKA, TIMIJAN, BAZILIKA, KUMINA v ZRNJU, ŠETRAJ, LOVORJEV LIST
- Vse sestavine damo v lonec (mi smo uporabili ekonom lonec), nalijemo vode do oznake in skuhamo.*
- * Če kuhamo v navadnem loncu, potrebujemo nekoliko več časa, recimo uro in pol oz. tako dolgo, dokler se meso ne loči lepo od kosti.