Bučkini rezanci z avokadovo omako

Sredi tega poletja se bučk preprosto ne morem naveličat. Priznam pa, da se mi ne da kuhat tako pogosto, kot bi mogoče bilo smiselno. Ali pač ne…? 🙂 Rešujejo me bučkini rezanci/špageti kakorkoli jih že poimenujemo. Super je, da jih imata rada tudi preostala člana družine, izbir za omako je pa neskočno. Tokrat mi je zadišala avokadova, kremna, gosta, lepo se oprime rezancev in je prav fantastična za tople poletne večere. In večerje. 🙂

buckini spageti z avokadombuckini spagetki

Bučkini rezanci z avokadovo omako
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 1
KAJ POTREBUJEM
  • BUČKA, približno 500 g
  • AVOKADO, 1 manjši oz. pol večjega
  • LIMETIN SOK, 1 jušna žlica
  • OREHI, uporabila sem pecan, lahko pa date poljubne oreščke, 10-15 g
  • VODA ali RIŽEV NAPITEK, približno 50 ml
  • SOL, ščep oz. po okusu
  • POPER, ščeo
KAKO TO GRE
  1. Bučke narežemo s spiralnim rezalnikom (moj je Spirooli iz Presnice, moram priznati, ful v uporabi). 🙂
  2. Preostale sestavine zmiksamo do gladkega, tudi z navadnim paličnim gre super.
NAMIGI in NASVETI
od 8. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc

Če boste jed pripravljali dojenčkom, lahko ponudite kar v roko, pa naj packa. 🙂 Lahko pa tudi ukašite. Če so bučke že tršega olupka (torej ne čisto mlade, predlagam, da jih raje olupite, saj znajo najmlajšim drugače povzročati težave).

 

Leave a Reply