Spomnim se pred leeeti leti, ko smo doma poleti delali ozimnico in smo mami pomagali spravljati vse v vrečke in potem je to dala v magični aparat, kjer smo pritisnili pokrov (previdno, da se ne spečeš!) in se je vrečka zavarila. Ter romala v skrinjo. 😀
Po mnogih letih sem si tudi sama želela česa podobnega, ampak še z vakumom, saj je tako bolj priročno, vzame manj prostora, več vitaminov in mineralov se ohrani, hrana se pa še dlje obdrži sveža – tako v hladilniku, še posebej pa v zamrzovalniku, kar tudi sama redno prakticiram. Glede na mini kuhinjo, hitro zmanjka prostora in srednje velik zamrzovalnik tudi ne poda ravno dovolj prostora za vse zaloge. Tako sem se naučila kupovati za sproti, ampak poleti mi je pa škoda vse sveže zelenjave in sadja, ki ga najraje zamrzujem kar svežega. Nisem fen marmelad in kompotov, razne kašice za dojenčka na zalogo (ala domači fruteki) mi tudi niso všeč. Raje zamrznem sveže in potem to obdelam tik pred uporabo. 🙂 Ravno zato se mi je vakumiranje vedno zdelo fajn, saj posrka ves zrak in zmanjša prostornino paketka. Plus plus in plus. 🙂
Pri podjetju Status sem našla priročen aparat Homevac, glih prav za mojo majhno kuhinjo.
V kompletu je en kup vrečk, posode za vakumiranje in izreeeeeeeedno natančna navodila, na spletni strani pa se nadejo še videi in vse živo o uporabi teh aparatov. Uporaba je ful preprosta, moja še v slikicah. 🙂
Prve so v skrinjo romale bučke, res malo prostora je vzela tista ogromna bučka na zgonji sliki. Super plus. Uporaba je hitra, enostavna, par sekund. 🙂 Tako, zaloge za našo dojenčico, ki bo padla v uvajanje goste hrane ravno nekje februarja-marca, ko narava ni ravno radodarna, se že kopičijo. Na vrsti so počasi slive, pa nekaj imamo še gozdnih robidnic, bučk je ogromno, pa kumar. Fun times! 🙂