Jesensko obarvana enolončnica s cvetačo in kolerabo, ki je pa krepka zaradi domače ekološke govedine. Kuha se malo dlje časa, vendar je rezultat omamno dišeča slastna mineštra/enolončnica. Dober tek! 🙂

Bogata goveja enolončnica
2014-09-28 09:27:22

KOLIKO OSEB: 4
* od 10. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * mesno - govedina * brez jajc
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
1 hr 30 min
CELOTEN ČAS
1 hr 40 min
KAJ POTREBUJEM
- GOVEJE STEGNO, 200 g
- POLJUBNE TESTENINE, 200 g
- KOLERABA, 1/2 manjše
- CVETAČA, 1/2 manjše glave
- KORENČEK, 2 večja
- GRAH, zamrznjen, 1 večja pest
- ČEBULA, 1 manjša
- ČESEN, 1 strok
- PARADIŽNIKOVA OMAKA, 200 g
- ŠETRAJ, ščep
- MAJARON, ščep
- RDEČA PAPRIKA, ščep
- BAZILIKA, ščep
- PARADIŽNIKOVA MEZGA, 2 jušni žlici
- ZELENA, sušena, ščep
- KUMINA, ščep
- OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
- Olje segrejemo in na njem opečemo koščke govedine (narezane na kocke). Dušimo nekaj minut, da meso spremeni barvo, ogenj zmanjšamo in čez potresemo nasekljano čebulo in česen. Nekajkrat premešamo, nato pa dodamo paradižnikovo mezgo, narezan korenček in kolerabo.
- Začinimo in zalijemo s paradižnikovo omako. Dolijemo 0,5 litra vode, počakamo, da zavre, nato pa ogenj zmanjšamo na minimum in pokrijemo. Dušimo dobro uro na zmernem ognju in občasno premešamo; po tem času dodamo nacvetkano cvetačo.
- Medtem posebej skuhamo poljubne testenine na "al dente". Odcedimo in jih vmešamo v jed, hkrati vmešamo še zamrznjen grah.
- Pokrito kuhamo še 5 minut oz. dokler testenine niso mehke, nato pa ugasnemo in počakamo nekaj minut, preden postrežemo. Če želimo, lahko postrežemo z naribanim parmezanom.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/