Pečena ajdova kaša z domačo nutelo

Ajdova kaša je več kot izvrstna tudi v sladki obliki, še posebej se rada poigra s čokoladnimi okusi, jesenskimi slivami, banano in kakšno fino domačo marmelado.
Tokrat smo jo pekli skupaj z domačo nutelo, ki še nima recepta, ker ga še dodelujemo. Upam, da v kratkem prijadra tudi v vaše domove. 🙂

pecena ajdova kasa

Pečena ajdova kaša z domačo nutelo
KOLIKO OSEB: 4
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
45 min
CELOTEN ČAS
50 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
45 min
CELOTEN ČAS
50 min
KAJ POTREBUJEM
  1. AJDOVA KAŠA, 100 g
  2. DOMAČA NUTELA ali poljuben čokoladni namaz, 4 jušne žlice
  3. BANANA, 1 večja
  4. POLJUBNA MARMELADA, 4 čajne žličke
KAKO TO GRE
  1. Ajdovo kašo skuhamo v vodi do mehkega. Dobro odcedimo.
  2. V ognjevarne modelčke nadevamo marmelado in narežemo banano.
  3. Do polovico napolnimo z ajdovo kašo, dodamo nutelo in prekrijemo s preostalo kašo.
  4. Manjšo žličko nutele damo tudi na vrh.
  5. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C 20 minut.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/
pecena ajdova kasa1

Leave a Reply