Baby goveji eko polpet z brokoli-cvetačnim pirejem

V sodelovanju z ekološkim mesom Ekodar, ki je res ena boljših izbir za uvajanje mesa za dojenčke in malčke sem se ponovno odločila za pripravo mletega mesa, ker je enostavno za pripravo in zelo hitro narejeno. Lahko ga brez težav spasiramo v kašico in ni težav s kakšnimi večjimi kosi za pregriznit. Ideja se mi je porodila, ko sem razmišljala, da že dolgo nisem jedla burgerja in hop, zamisel o govejem mini polpetku za dojenčke, z dodatkom mlade čebulice je bila takoj na “pladnju”. 🙂

Baby goveji eko polpet z brokoli-cvetačnim pirejem
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 1
KAJ POTREBUJEM
za 1 dojenčkovo porcijo
  • CVETAČA, navadna ali romanesko, ½ srednje velike
  • BROKOLI, ½ srednje velikega
  • KROMPIR, 2 manjša
  • ČESEN, 1 strok
  • EKO GOVEJE MLETO MESO EKODAR, 40 g
  • MLADA ČEBULICA, 1 manjša
  • TIMIJAN, ščep
  • OLJE HOLLE, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Za pire v vodi skuhamo krompir in česen. 10 min pred koncem kuhanja, dodamo cvetačo in brokoli. Ko je krompir kuhan, cvetača in brokoli pa zmehčana, a obenem živo zelenih barv, zelenjavo poberemo iz vode, vodo pa prihranimo.
  2. Mlado čebulico nasekljamo in dodamo mletemu mesu. Oblikujemo 1 cm debel polpet, ki ga skuhamo v vodi, ki smo jo prihranili od kuhanja zelenjave. Tako dobi polpet krasen zelenjavni okus, mi pa smo dobili še nekaj vitaminov. Polpet se kuha 10 minut. Po tem času odstranimo.
  3. Iz zelenjave zmiksamo pire, dolijemo še nekaj vode, kjer smo vse skupaj kuhali.
  4. Postrežemo z oljem; za dojenčke lahko spasiramo v kašico, malo večjim kobacajem pa pustimo polpet kar za v roko.
NAMIGI in NASVETI
GLUTEN: ne
MLEČNI IZDELKI: ne
JAJCA: ne
MESO: da
SOJA: ne
OREŠČKI: ne
PALMINA MAŠČOBA: ne

 

Leave a Reply