Zelenjavno-polentina napihnjenka

polentina napihnjenka

Zelenjavno-polentina napihnjenka
KOLIKO OSEB: 3
* od 11. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
25 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
25 min
KAJ POTREBUJEM
  1. SIR ZA ŽAR, 2 kosa
  2. POLENTA, 4-5 zvrhanih jušnih žlic
  3. ČEBULA, 1 manjša
  4. POR, beli del, 1 manjši kos
  5. ČESEN, 1 večji strok
  6. PARADIŽNIK, 1 večji
  7. BUČKA, 1 manjša
  8. PAPRIKA, 1/2 zelene in 1/2 rumene
  9. STROČJI FIŽOL, predhodno kuhan ali blanširan, 1 velika pest
  10. KORENČEK, 2 manjša
  11. ZELENA, sušena, ščep
  12. ŠETRAJ, ščep
  13. KUMINA, ščep
  14. KORIANDER, ščep
  15. LOVORJEV LIST, 1
  16. SOL, ščep
  17. MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
  18. RDEČA PAPRIKA, 2 ščepa
  19. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Na malo vode (toliko, da prekrije dno) podušimo nasekljano čebulo, česen in por. Ko spremeni barvo, postekleni in se zmehča, dodamo na koščke narezan paradižnik, korenček in papriko. Začinimo in dobro premešamo.
  2. Sir za žar rahlo premažemo z oljem in popečemo.
  3. Stročji fižol damo v vrelo vodo, pustimo 2-3 minute, da se malo zmehčamo, nato pa ga odcedimo.
  4. Zalijemo z 2 dcl vode, povečamo ogenj, da zavre, nato pa zmanjšamo in pokrijemo. Tako kuhljamo 10 minut, nato pa dodamo še narezane bučke in stročji fižol. Pokrijemo in kuhamo še 5 minut.
  5. Ogenj povečamo in dodamo še 1 dcl vode, premešamo ter vsujemo polento direktno v jed. Na majhnem ognju kuhamo in mešamo, dokler se polenta ne napije tekočine, nato pa ugasnemo.
  6. Pustimo počivati in preden postrežemo vmešamo na koščke narezan popečen sir.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply