Mesna štruca, grah v omaki, kifelčar

 mesna struca1_wmmesna struca_wm

Mesna štruca, grah v omaki, kifelčar
KOLIKO OSEB: 4
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi izdelki * mesno - govedina * z jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
1 hr
CELOTEN ČAS
1 hr 10 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
1 hr
CELOTEN ČAS
1 hr 10 min
KAJ POTREBUJEM
  1. MLETO MESO, goveje, 150 g
  2. ŽEMLJA, stara, 1
  3. ORIGANO&BAZILIKA, skupaj 1 čajna žlička
  4. RDEČA PAPRIKA, 2 ščepa
  5. MLEKO, 1 dcl
  6. ČESEN, 2 stroka
  7. JAJCE, 2 kosa
  8. BUČKA, 1 srednje velika
  9. RDEČA PAPRIKA, 1/2 srednje velike
  10. SUŠENI PARADIŽNIKI, 3 kosi
  11. SOL, ščep
  12. PARADIŽNIKOVI PELATI, 3 kosi
  13. RJAVI SLADKOR, 1 čajna žlička
  14. ---
  15. GRAH, mladi, zamrznjen, 100 g
  16. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
  17. POLNOZRNATA MOKA, 1 zvrhana jušna žlica
  18. KOPER, 1 velik ščep
  19. ---
  20. KIFELČAR, 200 g
  21. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. V multipraktik ali sekljalnik damo kruh, narezan na koščke in ga prelijemo z mlekom. Počakamo nekaj časa, da se kruh napije.
  2. Dodamo začimbe, stisnemo strok česna, sušene paradižnike in vse zmeljemo v enotno maso.
  3. Dodamo na kose narezano papriko, bučko, solimo. Ponovno zmiksamo.
  4. Nazadnje dodamo še meso in jajce ter ponovno zmiksamo.
  5. Maso predložimo v podolgovat pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, lahko pa sami oblikujemo podolgovato štruco, ki jo damo na pekač, obložen s peki papirjem.
  6. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C 50 minut.
  7. Po tem času štruco na vrhu premažemo s paradižnikovo omako in pečemo še 10-15 minut.
  8. Istočasno s štruco, v pečico damo še na kose narezan krompir, ki smo ga z rokami premešali skupaj z žlico olivnega olja.
  9. Medtem v ponvi segrejemo sladkor, takoj ko se stopi in postane rjav, zlijemo v ponev pelate, jih na grobo pretlačimo in podušimo v 7-10 minutah na srednjem ognju, da se omaka zgosti. Ugasnemo.
  10. V posodi segrejemo malo olivnega olja, na njem zarumenimo moko, premešamo in v posodo stresemo grah, premešamo, dodamo koper in zalijemo z 1 dcl vode. Pomešamo in na srednjem ognju dušimo 10 minut, da omaka rahlo zgosti, nato pa ugasnemo.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply