Vrtičarski krožnik s piščancem

vrtnarski kroznik (cvetaca, grah, koruza, mlada cebulica, korencek, krompir, bucke, paprika)_wm
vrtnarski kroznik (cvetaca, grah, koruza, mlada cebulica, korencek, krompir)_wm

Vrtičarski krožnik s piščancem
KOLIKO OSEB: 3
* od 10. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * brez glutena * mesno - piščanec * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
50 min
CELOTEN ČAS
1 hr
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
50 min
CELOTEN ČAS
1 hr
KAJ POTREBUJEM
  1. KROMPIR, 4 večji
  2. PIŠČANEC, prsi, 150 g
  3. BUČKA, 1 večja
  4. KORENČEK, 2 srednje velika
  5. PAPRIKA, 1 manjša
  6. ČEŠNJEV PARADIŽNIK, nekaj kosov
  7. MLADA ČEBULICA, 3 manjše skupaj z listi
  8. GRAH, zamrznjen, 1 velika pest
  9. MEŠANA ZELENJAVA, zamrznjena (cvetača, korenček, koruza, ... )
  10. TIMIJAN, 1 čajna žlička
  11. BAZILIKA, 1 čajna žlička
  12. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Krompir in korenček olupimo in skuhamo v vodi, skoraj do mehkega. Dobro odcedimo.
  2. Preostalo zelenjavo narežemo na približno enako velike koščke, dodamo korenček in krompir, začinimo in pokapamo z oljem, dobro premešamo, najlažje kar z rokami.
  3. Piščanca narežemo na male koščke in podušimo v ponvi na malo vode na največjem ognju, zelo na hitro, toliko, da meso spremeni barvo in skoraj vsa voda izpari.
  4. Vmešamo k zelenjavi in premešamo skupaj.
  5. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C slabe pol ure.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply