recepti za zdravo prehrano
 
Uvajanje z BoobeeFoodee_mesec 2_dan 27

Uvajanje z BoobeeFoodee_mesec 2_dan 27

Ribe, ribice za uvajanje goste hrane! Težko smo jih pričakovali, pa ne zato, ker bi bili tako veliki ljubitelji, ampak iz preprostega razloga: jaz jih občasno jem, naš ati jih videt (poleg vsega ostalega, kar biva v morju) ne more videt. Včasih je že problem, če je pizzerija preblizu vode. 😀 Malo karikiram, nisem pa daleč od resnice. 

Skratka, prvi sinko jih je imel rad oz. jih poje, podobno kot jaz. Za dojenčico sva pa skoraj stavila, ali jih bo jedla, tako da sem se tega uvajanje malo bolj veselila. Dobila sem eko losos iz Aljaske (po naključju najden v ekološki trgovini Norma, sicer zamrznjen, ampak vsaj poreklo vemo). Ful ful dober, priporočam, če boste kaj mimo hodili (Gosposvetska v Ljubljani, postojanka pa v Mariboru). 
Naredila sem lahko, bistro zeljno juhico s krompirjem, korenčkom in lososom. Dodala sem še malo česna in timijana. Na koncu pa še seveda dodatek hladno stiskanega rastlinskega olja, tokrat kombinacija olivnega in lanenega. 

Pojedla je vse, v bistvu še več kot do sedaj – 220 g. Vesela mama, sita Kara. 🙂 Pripravila sem cca. 200 g zanjo, ostalo sem prihranila kot juho zase, ampak je takoj zmazala vse, tako da sem mogla po repete. 🙂

OBROK DOJENČEK: 200 g zeljne juhice z lososom, korenčkom in krompirjem, česen, timijan, olivno in laneno olje (pojedla repete – 220 g skupno)

OBROK DOJENČEK: pripravila sem enak obrok, svoji porciji sem dodala malo soli, popra in kajenskega popra

Leave a Reply