Tunini burgerji v sezamovi skorjici in ohrovt s krompirjem po azijsko

tunini burgerji in krompir z ohrovtom po azijsko

Tunini burgerji v sezamovi skorjici in ohrovt s krompirjem po azijsko

Tunini burgerji v sezamovi skorjici in ohrovt s krompirjem po azijsko
KOLIKO OSEB: 2
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * mesno - tuna * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. KROMPIR, 3 srednje veliki
  2. OHROVT, 1/2 manjše glave
  3. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
  4. SOJINA OMAKA, fermentirana, brez MSG in ne-GSO, 1 čajna žlička
  5. BALZAMIČMI KIS, 1 čajna žlička
  6. SOL, ščep
  7. ---
  8. TUNA, v lastnem soku, 100 g
  9. STAR KRUH, 1 krajec ali dva srednje velika kosa
  10. MLEKO, 1-2 dcl
  11. PETERŠILJ, 1 šoper
  12. RDEČA PAPRIKA, ščep
  13. DROBTINE, po potrebi
  14. SEZAM, nekaj žlic
  15. REPIČNO OLJE, nekaj žlic za peko
KAKO TO GRE
  1. Kruh nakockamo, prelijemo z mlekom in pustimo, da se dobro napije.*
  2. Dodamo odcejeno tuno, nasekljan peteršilj, rdečo papriko in dobro premešamo. Maso pustimo pol ure, da se sestavine lepo napojijo.
  3. Medtem skuhamo nakockan krompir in ga odcedimo. Ohrovt narežemo na tanke rezance in ga v ponvi z malo olja podušimo, da rahlo uplahne. Dodamo na majhne koščke narezan krompir in narahlo pretlačimo in premešamo skupaj z ohrovtom. Ugasnemo in odstavimo, da se malo ohladi.
  4. V skodelici zmešamo sojino omako, kis in ščep soli ter prelijemo čez krompir in ohrovt.
  5. Masa za polpetke je sedaj pripravljena - oblikujemo burgerje približno istih velikosti; če se nam zdi masa premokra in polpetki ne stojijo skupaj, dodamo žlico ali dve drobtin, premešamo in počakamo nekaj minut, da se napojijo.
  6. Oblikovane polpetke povaljamo v sezamu in na hitro popečemo v ponvi na repičnem olju (zelo malo - toliko, da je dno prekrito); na vsaki strani 2-3 minute.
  7. Odcedimo na papirnati brisački.
NAMIGI
  1. * Raje dodajajmo mleko postopno - kruh premešamo in pustimo, da se napije. Če bomo dali preveč mleka naenkrat, bo kruhova masa premokra in nam bodo polpetki na račun tega razpadali.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply