Polnjene paprike z lečo in rižem, pire s stročjim fižolom

polnjene paprike z leco strocji fizol pirepolnjene paprike z leco strocji fizol pire1

Polnjene paprike z lečo in rižem, pire s stročjim fižolom
KOLIKO OSEB: 2
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
35 min
CELOTEN ČAS
50 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
35 min
CELOTEN ČAS
50 min
KAJ POTREBUJEM
  1. RJAVA LEČA, predhodno kuhana, 50 g
  2. PAPRIKA, 2 srednje veliki
  3. SOL, ščep
  4. RIŽ, 50 g
  5. RDEČA PAPRIKA, sušena, ščep
  6. KUMINA, ščep
  7. MAJARON, ščep
  8. ---
  9. ČEBULA, 1/2 manjše
  10. ČESEN, 1 strok
  11. ZELENA, ščep
  12. PARADIŽNIKOVA MEZGA, 2 jušni žlici
  13. PARADIŽNIK, 1 srednje velika
  14. ---
  15. KROMPIR, 6 manjših
  16. STROČJI FIŽOL, predhodno kuhan, 1 pest
  17. ČESEN, 1 strok
  18. MLEKO, 1 dcl
  19. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Papriki odstranimo pecelj in očistimo semen. Lečo in riž zmešamo, začinimo z rdečo papriko, kumino in majaronom ter rahlo solimo. Z maso napolnimo paprike.
  2. Čebulo podušimo na malo vode, stisnemo en strok česna, ko le-ta zadiši, dodamo mezgo in razkosan paradižnik ter začinimo z zeleno. Dušimo odkrito nekaj časa, da malo vode izpari, nato pa zmiksamo v kašo.* (opombe spodaj)
  3. Prilijemo dobra 2 dcl vode, v omako položimo papriko, ogenj zmanjšamo in pokrito kuhamo 25 minut, da se riž skuha.
  4. Medtem pripravimo pire. Krompir olupimo in skuhamo do mehkega. Odcedimo. Stročji fižol zmiksamo v gladko kašo*, ki ji primešamo stisnjen strok česna.
  5. Krompir pretlačimo in skupaj z mlekom in olivnim oljem razmešamo v gladek pire, ki mu na koncu vmešamo fižolovo kašo.
NAMIGI
  1. * Če imamo že pripravljeno paradižnikovo omako, jo lahko tudi uporabimo.
  2. * Stročji fižol lahko razmešamo v zelo gladko pasto, lahko pa ga zmiksamo bolj na grobo - kar nam je ljubše in glede na to, kakšne koščke otrok že je.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply