recepti za zdravo prehrano
 
Soparnik Philips Avent

Soparnik Philips Avent

Jap, končno je prišel tudi pod moje prste in če sem si še nekaj mesecev nazaj govorila, da, eh, saj ni panike, vse lahko pripravim po svojem old school postopku – cedilo nad lonec in soparim, so me v bistvu mamice na spomladanskih delavnicah “prepričale”, da je zadeva res kul in vredna svoje sopare v zlatu. 🙂 No, malo pretiravam. Pravzaprav mi radovednost ni dala miru in hitro smo se povezali z Aventom in bam, soparnik me je že čakal na preizkušnjo. 

Odločila sem se za različna živila in enostavno, a slastno kašico iz sladkega krompirja, lososa in koromača, fantastična kombinacija, primerna za vse male dojenčke že takoj po 1. mesecu uvajanja goste hrane. 🙂 Za lažjo prebavo sem dodala ščep koprca in timijana.

avent 2 avent 3

Gremo na mašinco. Uf, baje je čisto enostavno. Narežeš, daš vodo, vključiš in ta čas opraviš marsikaj, saj čudo dela samo. Hura. 
Ok, narežem, dodam vodo, pokrijem … nekaj težav je bilo z odpiranjem pokrova, ki RES tesni, tako da sem šla na youtube po posnetke, da sem sploh lahko odprla (tudi moška polovica tega ni znala). 😀 Prav, prvi porodni krčki so mimo, sedaj pa akcija. Zatesnim, pokrijem in zavrtim stikalo. Okej, izgleda kul, nekaj se dogaja; preverim čas (nek timer na sami napravici bi mimogrede prišel sila fajn, drugače pa si pomagate z navadno uro ali pa štoparico na telefonu). Izbrala sem nekje 20 minut. 

avent 4 avent 1

Dela kot ura, tiho oz. čisto neslišno. Vsake toliko preverim, nekaj se dogaja. Malo sem skeptična, če bo uspel v tem času skuhati sladki krompir, ampak pomočnik se izkaže in po izbranem času so vse sestavine lepo skuhane. Obrnem posodico in wroooom, zmiksam v kašico. Sekljalnik je malce bolj glasen in malo piska, ampak ni da se sliši do sosedov. 🙂

Res je 1-2-3 pripravljeno in odločim se, da ta moj novi mali pomočnik sploh ni tako slab. Kašica je super kremasta, prijeetnega okusa – prav čutiš, kako so ostali v njej vsi vitaminčki. Seveda brez žličke lanenega olja ne gre za izvrstno delovanje možgančkov. 🙂
Tako, umazala sem samo eno posodo, not bad. Zadostil je kar nekaj mojim kriterijem (predvsem okusu in umazaniji, ki je ni bilo, top!).

avent 6 avent 5

Nekaj časa po tem je sameval na polici, sem pa sedaj pred kratkim ponovno pogruntala, kako ga lahko s pridom uporabljam pri vsakdanji kuhi, tudi če ne delamo več dojenčkastih kašic; ODLIČEN, ampak res odličen je za pripravo zdravih obrokov za fit mamice, saj v njem sedaj pripravljam brokolijev riž (B-O-Ž-A-N-S-K-I), cvetačni pire, naredi pa tudi zelo kremast, skoraj sladoledast krompirjev pire. Skuhaš/Sopariš krompir na koščke, obrneš, dodaš žlico masla/kokos masla in zmiksaš. Wau, prava čarovnija. 

Tako da, ko potegnem črto, prekličem stare izjave, da to ni tako uporabno; v bistvu je, ker prihrani čas, odličen je za prve kašice za uvajanje, ker se itak vse pripravlja v eni posodi, prihrani čas, ker kuha in sopari sam, tako da tačas naredite kaj drugega, več kot izvrsten pomočnik je pa za zdravo prehrano odraslih, saj izjemno posopari še tako trd oreh, eeeh, krompir. 🙂

 

 

Leave a Reply