Solata iz rdeče pese in fete

S prelivom iz jagodne mete, z malce zelene paprike za barvo in hrustljavost, z nekaj kapljicami domačega oljčnega olja in jabolčnim kisom ter tankimi rezinicami čebulice. Popolna solata, ki ustreže še tako zahtevnim jedcem; prija kot samostojna jed ali pa priloga nedeljskemu kosilo, prav tako pa si jo lahko z užitkom privoščimo za večerjo.
Kot zanimivost – pred časom sem imela večje količine rdeče pese in ker je nismo uspeli toliko porabiti, sem kar celo skuhala in ohlajeno narezala na večje kose in dala v plastične posode ter zamrznila. Pesa se je odlično obdržala, nič ni “zdrizasta” po odtajevanju in res polnega okusa, nič po vodi ali ledu. 🙂

Dober tek!

solata feta rdeca pesa solata feta rdeca pesa1 solata feta rdeca pesa2

Solata iz rdeče pese in fete
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
CELOTEN ČAS
5 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
CELOTEN ČAS
5 min
KAJ POTREBUJEM
  1. RDEČA PESA, predhodno kuhana, 3 večje
  2. FETA, 100 g
  3. ČEBULA, nekaj rezinic
  4. ZELENA PAPRIKA, 1/2 večje
  5. META, jagodna (lahko tudi navadna), nekaj listkov
  6. OLJČNO OLJE, 1 jušna žlica
  7. GROBA MORSKA SOL, ščep
  8. JABOLČNI KIS, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Rdečo peso skuhamo in narežemo na enako velike kose. Nanjo nadrobimo feto, dodamo papriko in čebulo.
  2. Za preliv v terilniku pretlačimo meto (tako da res razvije polnost okusa po jagodah), dodamo sol, olje in kis in pretlačimo v preliv. Dodamo nekaj žličk vode in prelijemo solato.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply