Sladica kar tako

sladica kar tako_wm

Jabolčna sladica kar tako
KOLIKO OSEB: 2
* od 12. meseca dalje* (opombe spodaj) * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
15 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
15 min
KAJ POTREBUJEM
  1. MLEKO, 3 dcl
  2. VANILIJA V PRAHU, 1 žlička
  3. RJAVI SLADKOR, 1 žlička
  4. KROMPIRJEV ŠKROB, 1 jušna žlica
  5. JABOLKO, 2 manjši
  6. PIRINI PIŠKOTI, otroški brez jajc in mleka
  7. KAKO
  8. Jabolka olupimo in na malo vode podušimo do mehkega.
  9. Od hladnega mleka odvzamemo 6 jušnih žlic in jim primešamo škrob, preostanek mleka zavremo skupaj z vanilijo in sladkorjem. Ogenj zmanjšamo in počasi vlijemo škrobno mešanico in sproti mešamo. Kuhano je, ko se rahlo zgosti.
  10. V kozarec nadrobimo piškote, čez damo nekaj žlic jabolčne čežane ter prelijemo z vaniljevo kremo.
NAMIGI
  1. Otrokom, mlajšim od 12. mesecev, jed lahko npr. pripravimo na rastlinskem mleku - riževem, ovsenem.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply