Porova juha s korenčkom, rižem in mesnimi kroglicami

Odlična jed, primerna za uvajanje rdečega mesa in kombinacij pestrih zelenjavnih sestavin, s skrbno izbranimi začimbami, ki pritičejo taki slastni juhici. Izbrala sem ekološko goveje meso Ekodar.

Porova juha s korenčkom, rižem in mesnimi kroglicami
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 1
KAJ POTREBUJEM
za 1 dojenčka:
  • VODA, 300 ml
  • EKO MLETO GOVEJE MESO, 30 g
  • KORENČEK, 1 manjši
  • RIŽ, 50 g
  • POR, 1 manjši košček, velikosti 5x3 cm
  • ČESEN, 1 manjši košček
  • TIMIJAN, ščep
  • BAZILIKA, 2 lista
  • PETERŠILJ, 4 listki
  • OLJE HOLLE, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. V vodo narežemo por in korenček, dodamo začimbe in česen. Kuhamo 10 minut.
  2. Po tem času v vodo damo riž in mesne kroglice (pripravimo tako, da od mesa trgamo manjše kose in z rokami oblikujemo v kroglice).
  3. Kuhamo še 12 minut.
  4. Jed primerno ohladimo in prelijemo z oljem ter okrasimo s peteršiljem.
  5. Če otrok še ne je koščkov, jed spasiramo.
NAMIGI in NASVETI
GLUTEN: ne
MLEČNI IZDELKI: ne
JAJCA: ne
MESO: da
SOJA: ne
OREŠČKI: ne
PALMINA MAŠČOBA: ne

 

(Visited 308 times, 1 visits today)

Leave a Reply