recepti za zdravo prehrano
 
Uvajanje z BoobeeFoodee_mesec 3_dan 16

Uvajanje z BoobeeFoodee_mesec 3_dan 16

Za polovico “projekta” uvajanje v tretjem mesecu sem se odločila, da pripravim juhico z mesom. Ampak, kako, kakšnim? Povezala sem se s podjetjem Ekodar in se mi je zdela dobra izbira mleto meso, saj vem, da pripravljajo kvalitetno mešanico.

Pri nas z (rdečim) mesom že tako ne pretiravamo, mogoče je na meniju 1-2x tedensko in takrat raje pripravim nekaj domačega in res kvalitetnega. Juhico sem pripravila tako, da je primerna za celo družino, saj je očem prijetna, male kroglice pa so primerne tudi za dojenčke/malčke, ki že prijemajo hrano v roko.
Preostalo meso sem natehtala na porcije 30, 40, 50 in 75 g in zapakirala v manjše vrečkice, zavakumirala in napisala težo nanje. In ne pofotkala. 😀

Skuhala sem dišečo juhico iz korenčka, pora, z dodanim rižem in mesnimi govejimi kroglicami. Na enak način lahko pripravimo jed za celo družino, le naše porcije odstranimo iz skupnega lonca in začinimo po svoje. Jaz sem zaradi tehtanja sestavin in pisanja recepta jed za uvajanje pripravila posebej v manjši posodici. 

Za uvajanje goste hrane sem torej ta obrok pripravila tako, da sem v posodo dala narezan por in korenček, malo timijana in peteršilja, strok česna, prerezan na pol in malo bazilike. Jed sem kuhala 10 minut, da se je korenček malo zmehčal, nato pa sem dodala 30 g mletega mesa, pripravljenega kot drobne kroglice. Hkrati sem dodala riž in kuhala še 12 minut, nato pa sem ugasnila. Pred postrežbo sem dala žličko lanenega olja in listek peteršilja. 🙂 Jed sem na grobo spasirala.

  

Porova juha s korenčkom, rižem in mesnimi kroglicami
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 1
KAJ POTREBUJEM
za 1 dojenčka:
  • VODA, 300 ml
  • EKO MLETO GOVEJE MESO, 30 g
  • KORENČEK, 1 manjši
  • RIŽ, 50 g
  • POR, 1 manjši košček, velikosti 5x3 cm
  • ČESEN, 1 manjši košček
  • TIMIJAN, ščep
  • BAZILIKA, 2 lista
  • PETERŠILJ, 4 listki
  • OLJE HOLLE, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. V vodo narežemo por in korenček, dodamo začimbe in česen. Kuhamo 10 minut.
  2. Po tem času v vodo damo riž in mesne kroglice (pripravimo tako, da od mesa trgamo manjše kose in z rokami oblikujemo v kroglice).
  3. Kuhamo še 12 minut.
  4. Jed primerno ohladimo in prelijemo z oljem ter okrasimo s peteršiljem.
  5. Če otrok še ne je koščkov, jed spasiramo.
NAMIGI in NASVETI
GLUTEN: ne
MLEČNI IZDELKI: ne
JAJCA: ne
MESO: da
SOJA: ne
OREŠČKI: ne
PALMINA MAŠČOBA: ne

 

Leave a Reply