Polnozrnate kroglice caprese s pestom iz pečenih jajčevcev

pesto peceni malancani suseni paradizniki parmezan cesen bazilika olivno olje rdeca paprika poperpz kroglice capresepz kroglice caprese1pz kroglice caprese2

Polnozrnate pirine kroglice caprese s pestom iz pečenih jajčevcev
KOLIKO OSEB: 2
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
20 min
ČAS KUHANJA
1 hr
CELOTEN ČAS
1 hr 30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
20 min
ČAS KUHANJA
1 hr
CELOTEN ČAS
1 hr 30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. za pesto
  2. JAJČEVEC, 1 večji
  3. OLIVNO OLJE, 1-2 jušni žlici
  4. SUŠENI PARADIŽNIKI, 4-5 manjših koščkov
  5. MANDLJI, olupljeni, 50 g
  6. ČESEN, 2 večja stroka ali 3 manjši
  7. PARMEZAN, 1 manjši kos
  8. RDEČA PAPRIKA, ščep
  9. POPER, ščep
  10. BAZILIKA, sveža, nasekljana, 1 zvrhana jušna žlica
za kroglice
  1. POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 150 g
  2. REPIČNO OLJE, 2 jušni žlici
  3. SOL, ščep
  4. PARADIŽNIK, 1 večji
  5. MOCARELA KROGLICE, nekaj kosov
  6. ORIGANO, ščep
  7. BAZILIKA, ščep
KAKO TO GRE
  1. Jajčevec pokapamo z oljem, prepikamo lupino z vilico in prerezanega na pol pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C 45 minut.
  2. Ko se ohladi, postrgamo sredico ven in damo v sekljalnik. Dodamo vse sestavine, ki so navedene za pesto in zmiksamo v gladko maso. Če želimo redkejšo maso, dodamo še malo olja.
  3. Za kroglice zmešamo moko in sol, dodmao olje in postopoma dodajamo toplo vodo, sproti mešamo, da nastane homogeno testo, ki se nam ne lepi na roke. Pustimo počivati nekaj minut.
  4. Paradižnik nasekljamo na drobno, dodamo baziliko in origano ter premešamo.
  5. Od testa trgamo majhne koščke in jih kar z roko potlačimo v ploščice enake velikosti. Nadevamo z malo paradižnika in na pol prerezano mocarelo ter prekrijemo z drugo ploščico. Previdno zatisnemo robove in oblikujemo v kroglico. Če se testo trga, ga dodamo malo več naokoli oziroma naredimo debelejše osnovne ploščice - nekje 3 mm.
  6. Kroglice previdno položimo v vrelo vodo in kuhamo, dokler ne priplavajo na površje.
NAMIGI
  1. Pesto lahko uporabimo v veliko drugih namenov; kot namaz recimo za zajtrk, lahko ga damo vsem testeninam in njokom; prija tudi kot pomakca zraven sveže narezane zelenjave, za na piknike h krekerjem ali grisinom.
  2. Prav tako lahko mandlje zamenjamo z orehi ali lešniki in parmezan, če ga ne maramo, izpustimo.
  3. Možno ga je tudi konzervirati - v steriliziran kozarček napolnimo pesto skoraj do vrha in nalijemo olivno olje; dobro zatisnemo. Če nam je ljubše zamrzovanje, ga damo v posodice in v skrinjo. V vsakem primeru dolijemo malo olivnega olja, da je pesto prekrit.
  4. * Namesto pirine moke lahko uporabimo tudi pšenično navadno ali polnozrnato, celo s koruzno nastanejo simpatične kroglice.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply