Bučkina lazanja in poletna solata s kuskusom

buckina lazanja, solata s kuskusom1_wmbuckina lazanja, solata s kuskusom_wmbuckina lazanja, solata s kuskusom2_wm

Bučkina lazanja in poletna solata s kuskusom
KOLIKO OSEB: 4
od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
50 min
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
50 min
KAJ POTREBUJEM
  1. za manjši pekač 30x15 cm
  2. BUČKE, 2 veliki
  3. POLNOZRNATE PIRINE TESTENINE ZA LAZANJO, 6 kosov
  4. BAZILIKA, sušena, 1 zravnana jušna žlica
  5. REPIČNO OLJE, za premaz bučk
za bešamel
  1. KOKOSOVA MAŠČOBA, 50 g
  2. POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 50 g
  3. MLEKO, 8 dcl
  4. MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
  5. ---
  6. KUSKUS, 50 g
  7. PARADIŽNIK, 2 manjša
  8. ZELENA PAPRIKA, 1/2 srednje velike
  9. KUMARA, 1 večja
  10. ČRNE OLIVE, izkoščičene, nekaj žlic
  11. OLIVNO OLJE, 2 jušni žlici
KAKO TO GRE
  1. Bučke narežemo na podolgovate rezine, narahlo premažemo z oljem in popečemo na žar ponvi ali kontaktnem žaru. Ohladimo.
  2. Za bešamel: Kokosovo maščobo segrejemo, na njej zarumenimo moko in ko je masa zgoščena, počasi prilivamo mleko in mešamo z metlico. Kuhamo nekaj minut, da se moka počasi zgosti skupaj z mlekom. Dodamo muškatni orešček in premešamo.
  3. Del bešamela nalijemo v pekač, obložimo z bučkami, narahlo potresemo z baziliko in pokrijemo s pirinimi testeninami. Tako nadaljujemo, dokler ne porabimo sestavin (nam so nastale tri plasti bučk in dve plasti testenin); zadnja plast so testenine, ki jo prelijemo z bešamelom.
  4. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C dobre pol ure.
  5. Medtem pripravimo solato: kuskus prelijemo z 2 dcl vrele vode in počakamo, da se napihne. Premešamo in prelijemo z eno žlico olja.
  6. Zelenjavo narežemo na manjše kocke, začinimo po okusu, dodamo preostalo žlico olja in vmešamo kuskus. Dobro premešamo in pustimo v hladilniku do postrežbe, da se malo ohladi.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply