Polnjeni paradižniki s pestro zelenjavno rižoto

polnjeni paradizniki, riz, zelenjava_wm

Polnjeni paradižniki s pestro zelenjavno rižoto
KOLIKO OSEB: 1
* od 8. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. KORENČEK, 1/2 večjega
  2. BUČKA, 1/2 srednje velike
  3. PARADIŽNIK, 1 srednje velik
  4. KUMARA, 1 srednje velike
  5. RIŽ, 40 g
  6. MAJARON, ščep
  7. DROBNJAK, ščep
  8. ČESEN, 1/2 stroka
  9. LANENO OLJE, 1 čajna žlička
  10. poljuben SIR, nariban, 2 čajni žlički (pri mlajših od 11. mesecev sir izpustimo)
KAKO TO GRE
  1. V posodo damo vodo, na njej na hitro popražimo nasekljan česen, dodamo korenček, bučke in kumare, vse narezano na male koščke. Začinimo in dušimo največ 10 minut, da ostane zelenjava še čvrsta.
  2. Medtem po navodilih z vrečke skuhamo riž do mehkega. Odcedimo in prihranimo.
  3. Paradižnik razpolovimo, mu z majhno žličko odvzamemo sredico in semena. To maso na hitrico podušimo, toliko, da se zmehča.
  4. Primešamo ji dve čajni žlički riža, premešamo ter s tem napolnimo paradižnikovi polovički. Potresemo s sirom, če želimo in če otrok že uživa mlečne izdelke, sicer ga izpustimo. Polovički zložimo v ponev, kamor smo vlili malo vode, pokrijemo in počakamo, da se sir stopi.
  5. Tačas preostali riž vmešamo k zelenjavi.
NAMIGI
  1. Sir pri otrocih, ki ne uživajo še mlečnih izdelkov, izpustimo.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply