
Polnjene bučke s korenčkovimi rezanci in kuskusom
2014-04-16 20:36:07

KOLIKO OSEB: 1
* od 8. meseca naprej
* z glutenom
* brez mlečnih proizvodov
* vegansko
* brez jajc
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
- BUČKA, 1/2 srednje velike
- KORENČEK, 1 srednje velik
- ČEŠNJEV PARADIŽNIK, 2 komada
- KORUZA, vložena, 1 čajna žlička
- KUSKUS, 30 g
- OLIVNO OLJE, 1 čajna žlička
- ORIGANO, mlet sušen, ščep
KAKO TO GRE
- Pol korenčka nasekljamo, pol pa z lupilcem narežemo na tanke rezance.
- Pol bučke izdolbemo in izdolbeno meso nasekljamo.
- V posodo damo malo vode, nasekljan korenček, meso bučke, narezan paradižnik in koruzo. Medtem ko zelenjavo dušimo, nad isto posodo v cedilu skuhamo izdolbene bučke in korenčkove rezance, da so še malo čvrsti.
- V tem času, ko se to kuha, pripravimo še kuskus, ko se malo ohladi, mu dodamo olje.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/