Piščanec v pomarančni omaki z indijskimi oreščki in mešani riž

piscanec v pomarancni omaki_wm

Piščanec v pomarančni omaki z indijskimi oreščki in mešani riž
KOLIKO OSEB: 1
* od 11. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * mesno – piščanec * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
45 min
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
45 min
KAJ POTREBUJEM
  1. PIŠČANČJE PRSI, 60 g
  2. POMARANČA, 2 manjši
  3. ČESEN, 1 strok
  4. ČEBULA, 1/2 manjše
  5. POR, 1 manjši košček
  6. KORENČEK, 1 manjši
  7. OHROVT, 1 list
  8. KROMPIRJEV ŠKROB, 1-2 zvrhani jušni žlici
  9. INGVER, sušen, ščep
  10. KORIANDER, sušen, ščep
  11. KUMINA (lahko tudi orientalska), ščep
  12. SEZAMOVO OLJE, 3 jušne žlice
  13. MEŠANI RIŽ (uporabili smo mešanico rjavega in divjega riža), 60 g
KAKO TO GRE
  1. Piščančje prsi narezemo na male trakce in jih za 15 minut postavimo v marinado iz 1 stisnjene pomaranče, ingverja, koriandra in kumine. Dobro premešamo.
  2. Medtem ko se meso marinira, nasekljamo čebulo, česen in por, korenček pa narežemo na tanke paličice.
  3. Meso vzamemo iz marinade in ga na globokem krožniku potresemo s škrobom, premešamo, preostalo marinado pa prihranimo.
  4. Segrejemo olje v voku ali ponvi, popečemo koščke mesa do zlatorjave barve z obeh strani. Odložimo na servieto in pustimo, da se maščoba dobro odcedi.
  5. V preostalo marinado stisnemo še eno pomarančo, če želimo rahlo solimo ter dodamo žličko škroba; dobro premešamo.
  6. V drugi posodi skuhamo riž in ga dobro odcedimo. Ponev obrišemo, pokapamo z oljem in na njem na hitro popražimo ohrovt, por, korenček, čebulo in česen, mešamo, da se ne prime, prav tako ne sme porjaveti.
  7. Dodamo indijske oreščke, še nekajkrat premešamo, nato pa vlijemo marinado, zmanjšamo ogenj na srednje.
  8. Mešamo, dokler ne nastane gostljava omaka, ki jih primešamo koščke mesa in ugasnemo.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply