1-2-3 kruh! (brez gnetenja)

1-2-3 kruh! (brez gnetenja)

kruh brez gnetenja1_wm
kruh brez gnetenja_wm

1-2-3 kruh! (brez gnetenja)
KOLIKO OSEB: 3
* od 9. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
35 min
CELOTEN ČAS
50 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
35 min
CELOTEN ČAS
50 min
KAJ POTREBUJEM
  1. POLJUBNA MOKA, 3 skodelice moke (mi smo mešali 2 skodelici koruzne + 1 skodelica polnozrnate pšenične)
  2. MLAČNA VODA, 1 skodelica mlačne vode (oz. po potrebi tudi več)
  3. SOL, 1/2 čajne žličke
  4. SUHI KVAS, 2 čajni žlički (če damo sveži kvas, ga uporabimo 1/3 kocke)
  5. MEŠANI KOSMIČI, poljubni (ovseni, pirini, ajdovi)
KAKO TO GRE
  1. Vse sestavine, razen kosmičev, zmešamo v enotno zmes, naj bo še rahlo mokra. Pokrijemo in pustimo čez noč, da vzhaja.* (opombe spodaj)
  2. Zjutraj samo premešamo in prelijemo/zvrnemo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in nanj potresli kosmiče.
  3. Pečemo v predhodno ogreti pečici 15 minut na 250°C, nato pa zmanjšamo na 200°C in pečemo še dobrih 20 minut.
  4. Ohladimo na rešetki na pultu.
NAMIGI
  1. * Testo zna precej narasti, smo pustite ga, nič ni potrebno gnesti.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply