Prvi božični piškotki letos in odločitev je padla za preproste vaniljeve rogljičke, ki so brez mlečnih izdelkov in jajc.
Masa je hitro pripravljena, nekaj več spretnosti terja le oblikovanje. 🙂 Je pa masa zaradi svoje drobljivosti zabavna aktivnost za male prstke. 😉
Uporabili smo kokosovo maščobo Rapunzel iz prve ekološke trgovine Kalček: http://trgovina.kalcek.si/mast-kokosova-200g-rapunzel.html in mešali polnozrnato pirino moko slovenske znamke Vila Natura z navadno pšenično v razmerju 1:1.


- POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 150 g
- NAVADNA MOKA, 150 g
- MANDLJI, 100 g
- KOKOSOVA MAŠČOBA, 100 ml
- RJAVI SLADKOR V PRAHU, 50 g + nekaj za posip
- VANILIJA V PRAHU, 1 zvrhana čajna žlička
- VODA, 50 ml
- Mandlje in sladkor zmiksamo na drobno (najbolje v kavnem mlinčku, ali pa kupimo oboje že v prahu oz. drobljeno). Dodamo moki, vanilijo in dobro premešamo.
- Kokosovo maščobo raztopimo in vlijemo k mešanici; postopoma prilivamo vodo in testo na hitro pregnetemo, da se malo zlepi skupaj, nato pa ga zavijemo v folijo in pustimo pol ure, da počiva.
- Od mase jemljemo manjše kose in jih z rokavi potlačimo ter oblikujemo v rogljičke.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 175°C slabe pol ure.
- Še vroče povaljamo v sladkorju v prahu.