Pirini vaniljevi rogljički

Prvi božični piškotki letos in odločitev je padla za preproste vaniljeve rogljičke, ki so brez mlečnih izdelkov in jajc.
Masa je hitro pripravljena, nekaj več spretnosti terja le oblikovanje. 🙂 Je pa masa zaradi svoje drobljivosti zabavna aktivnost za male prstke. 😉

Uporabili smo kokosovo maščobo Rapunzel iz prve ekološke trgovine Kalček: http://trgovina.kalcek.si/mast-kokosova-200g-rapunzel.html  in mešali polnozrnato pirino moko slovenske znamke Vila Natura z navadno pšenično v razmerju 1:1.

vaniljevi rogljicki_sestavinevaniljevi rogljickivaniljevi rogljicki2vaniljevi rogljicki3vaniljevi rogljicki1

Pirini vaniljevi rogljički
KOLIKO PORCIJ: 25
* od 11. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
30 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
1 hr
ČAS ZA PRIPRAVO
30 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
1 hr
KAJ POTREBUJEM
  1. POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 150 g
  2. NAVADNA MOKA, 150 g
  3. MANDLJI, 100 g
  4. KOKOSOVA MAŠČOBA, 100 ml
  5. RJAVI SLADKOR V PRAHU, 50 g + nekaj za posip
  6. VANILIJA V PRAHU, 1 zvrhana čajna žlička
  7. VODA, 50 ml
KAKO TO GRE
  1. Mandlje in sladkor zmiksamo na drobno (najbolje v kavnem mlinčku, ali pa kupimo oboje že v prahu oz. drobljeno). Dodamo moki, vanilijo in dobro premešamo.
  2. Kokosovo maščobo raztopimo in vlijemo k mešanici; postopoma prilivamo vodo in testo na hitro pregnetemo, da se malo zlepi skupaj, nato pa ga zavijemo v folijo in pustimo pol ure, da počiva.
  3. Od mase jemljemo manjše kose in jih z rokavi potlačimo ter oblikujemo v rogljičke.
  4. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 175°C slabe pol ure.
  5. Še vroče povaljamo v sladkorju v prahu.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply