Pašta Lonec

Pašta Lonec

pasta lonecpasta lonec1pasta lonec2

Pašta Lonec
KOLIKO OSEB: 4
* od 11. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
20 min
KAJ POTREBUJEM
  1. POLNOZRNATI ŠPAGETI oz. poljubne testenine, 300 g
  2. ČESEN, 1 strok
  3. PARADIŽNIK, 3 manjši
  4. BUČKA, 1 manjša
  5. ZELENA PAPRIKA, 1/2 manjše
  6. ČRNE OLIVE, nekaj koščkov
  7. ČIČERIKA, predhodno kuhana, 2 veliki pesti
  8. RDEČA LEČA, 1 zvrhana jušna žlica
  9. SUŠENI PARADIŽNIKI, nekaj koščkov
  10. ZELENA, sušena, 1 čajna žlička
  11. ORIGANO, 1 čajna žlička
  12. BAZILIKA, 1 čajna žlička
  13. RDEČA PAPRIKA, sušena, 1 večji ščep
KAKO TO GRE
  1. Vse sestavine damo v veliko ponev, dolijemo slab liter vode (mi smo dodali 8 dcl) in skuhamo testenine do mehkega. Ugasnemo in počakamo nekaj minut, preden postrežemo.
NAMIGI
  1. Zelenjava, ki jo izberemo, ni tako pomembna, prav tako lahko izpustimo lečo, čeprav da prijeten, poln okus.
  2. Ko sestavljamo omako, pazimo le, da izberemo zelenjavo, ki se kuha približno enako dolgo.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply