Bananin kruh z marelicami

Bananin kruh z marelicami

banani kruh_wmbanani kruh3_wmbanani kruh2_wmbanani kruh1_wm

Bananin kruh z marelicami
KOLIKO OSEB: 4
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
50 min
CELOTEN ČAS
1 hr 10 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
50 min
CELOTEN ČAS
1 hr 10 min
KAJ POTREBUJEM
  1. POLNOZRNATA PŠENIČNA MOKA, 180 g
  2. MASLO (ali KOKOSOVA MAŠČOBA), 50 g
  3. MLEKO (ali alternativno RASTLINSKO MLEKO - kokosovo, riževo, ... ), 60 ml
  4. BANANE, zelo zrele, 2 večji ali 3 manjše
  5. SLADKOR, trsni rjavi, 100 g* (opombe spodaj)
  6. VANILIJA V PRAHU (ali en STROK), 2 noževi konici
  7. VINSKI KAMEN (ali PECILNI PRAŠEK), 2 zvrhani čajni žlički
  8. MARELICE, nekaj koščkov
  9. SOL, mini ščep
  10. ---
  11. za preliv
  12. SLADKOR V PRAHU, 2-3 zvrhane čajne žličke
  13. KOKOSOVA MAŠČOBA, 2 jušni žlici
  14. MARELIČNA MARMELADA, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Pečico ogrejemo na 175°C.
  2. V posodo damo sladkor in zmehčano maslo (pustimo ga na sobni temperaturi kakšno uro), z vilico na grobo pretlačimo skupaj.
  3. Dodamo mleko in premešamo. Banane pretlačimo v kašo skupaj z maso.
  4. Postopoma dodajamo moko, vmešavamo v homogeno maso. Vmešamo še vinski kamen in vanilijo. Rahlo solimo, vse skupaj dobro premešamo in narahlo vmešamo narezane marelice.
  5. Model ali pekač premažemo z maščobo, obložimo s peki papirjem in maso enakomerno razporedimo vanj. Po vrhu obložimo z narezanimi marelicami.
  6. Pečemo na 175°C slabo uro in po tem času preverimo testo - vanj zapičimo zobotrebec in ga izvlečemo: če je čist in se na njem drži nekaj drobtinic, je kruh pečen. Sicer ga pečemo še slabih 10 minut.
  7. Ko je pečen, kruh previdno stresemo iz pekača in ohladimo na rešetki.
  8. Za preliv zmešamo stopljeno kokosovo maščobo s sladkorjem in marmelado ter okrasimo kruh.
NAMIGI
  1. * Sladkor lahko tudi zmanjšamo, ker je bilo zaradi očitno bolj sladkih banan, pecivo dokaj sladko. Vsekakor naslednjič uporabimo samo 80 ali celo 60 g sladkorja.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply