Neverjetni bučkin čokoladni kolač

buckin cokoladni kolac_wmbuckin cokoladni kolac1_wmbuckin cokoladni kolac2

Neverjetni bučkin čokoladni kolač
KOLIKO OSEB: 8
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * ovo-vegetarijansko * z jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
45 min
CELOTEN ČAS
1 hr
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
45 min
CELOTEN ČAS
1 hr
KAJ POTREBUJEM
  1. zvezdasti pekač Ikea - premer: 24 cm, volumen: 1.5 l
  2. POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 250 g
  3. MLETI LEŠNIKI, 50 g
  4. PRAVI KAKAV, 60 g
  5. SOL, ščep
  6. VINSKI KAMEN, ali pecilni prašek,10 g
  7. MUŠKATNI OREŠČEK, 1/2 čajne žličke
  8. CIMET, 1 zravnana čajna žlička
  9. RJAVI SLADKOR, 100 g
  10. VANILIN SLADKOR, 1
  11. OLIVNO OLJE, 50 ml
  12. JAJCA, 2
  13. BUČKA, naribana oz. zmiksana, 500 g
  14. SLADKOR V PRAHU, za dekoracijo
KAKO TO GRE
  1. Moko presejemo, dodamo mlete lešnike in kakav, sol ter vinski kamen, premešamo in dodamo še cimet ter muškatni orešček.
  2. V posodi posebej z metlico stepamo olje s sladkorjem, ko rahlo spremeni barvo, dodamo še jajca in penasto mešamo približno 2 minuti.
  3. Primešamo k moki ter vse skupaj res zelo dobro zmešamo.
  4. Bučko posebej zmiksamo (lahko tudi naribamo, vendar se bodo v tem primeru čutili trakci). Primešamo jo k masi, brez odcejanja. * (opombe spodaj)
  5. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C 45 minut in po tem času naredimo preizkus z zobotrebcem, ki ga zapičimo v testo; če je izvlečen suh in na njem ni mokrih delcev testa, je kolač pečen, sicer pa pustimo še nekaj minut in preizkus ponovimo.
NAMIGI
  1. * Masa je precej mokra, bolj kot za mafine; lahko dodamo sicer kaj več moke, vendar kolač v tem primeru ne bo tako sočen.
  2. Bučke lahko tudi ožamemo; v tem primeru damo nekoliko manj moke.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply