Rezina Planica

Rezina Planica

planica rezina

Rezina Planica
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
25 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
25 min
KAJ POTREBUJEM
  1. MLEKO, poljubno, 500 ml
  2. POLNOZRNAT PŠENIČNI ZDROB, 150 g
  3. JAGODNA MARMELADA, 2 jušni žlički
  4. KAKAV, pravi, 2 jušni žlici
  5. VANILIJA V PRAHU, ščep
KAKO TO GRE
  1. Mleko zavremo in v njem zakuhamo zdrob z vanilijo; naj bo rahlo bolj gost.
  2. Približno tretjino odvzamemo, damo posebej in primešamo kakav.
  3. V manjši model, ki smo ga oplaknili z vodo, damo najprej kakakovo plast, nato belo plast, tretja plast pa je jagodna - pripravimo tako, da zadnji 1/3 zdroba, ki je ostal, primešamo marmelado.
  4. Dobro ohladimo najprej na sobni temperaturi, nato pa še v hladilniku, da se res dobro strdi.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply