recepti za zdravo prehrano
 
Najboljša pizza vseh časov

Najboljša pizza vseh časov

Pizza, ah ja.
Edini “junk food”, ki mi je res pri srcu, predvsem zato, ker se paleta okusov in izbire sestavin nikoli ne konča.
Zato ker je pripravljena hitro, enostavno ter po peki res lepo zadiši. Že vrsto let eksperimentiram z vrstami testa in zaenkrat mi je zmagovalna kombinacija pirino navadno testo + polnozrnato pšenično za hrustljavost. Prava pizza mi je namreč bolj tenka, hrustljava, predvsem italijanska in ne puhasta, kot so tiste debele ameriške. Nekaj časa sem redno pripravljala pizzo z jogurtovim testom (brez kvasa), tudi zelo dobra, sem pa vseeno bolj fan klasičnih kvašenih.
Nazadnje sem pripravila tole v tem receptu in se mi zdi, da sem kar zadela kombinacijo in količino mok. Vredna preizkušanja. 🙂

Otrok ima najraje mini trikotnike, ki jih izrežemo iz naše pizze, tako da je na koščku pretežno skorjica, malo pelatov in mogoče sira. 🙂 Izbirčen pri pizzah, ni kaj. 😉
Prav tako je skorjica primerna za manjše otroke, da glodajo namesto kupljenih žemljic npr.

pizza 1 pizza 3

[yumprint-recipe id=’327′]

Leave a Reply