Zdravo pecivo, ki je nastalo po hipnem navdihu oz. kako uspešno porabiti beljake, ki ostanejo po npr. peki krofkov. 🙂
Namesto navadne moke sem želela uporabiti mešanico: del riževe in del kokosove. Okus je zanimiv, sem pa pričakovala mogoče bolj okus po kokosu. Čeprav zelo malo sladko, je pecivo šlo v manj kot pol ure, zahvaljujoč tudi gostom in čeprav so sicer bolj sladkosnede narave, so ta korenčkov kruh pohvalili.
Namesto mešanice mok lahko brez skrbi uporabite tudi kakšno drugo, pirino ali polnozrnato pšenično.
Prav tako bi se ta korenčkov kruh super obnesel v slani različici – namesto oreščkov damo bučna ali sončnična semena, lahko tudi predhodno kuhano lečo, namesto jabolka pa špinačo, bučko, blitvo ali grah, sladkor pa v tem primeru seveda izpustimo. 😉
[yumprint-recipe id=’326′]