Mesna lazanja

lazanja2_wmlazanja1_wm

Mesna lazanja
KOLIKO OSEB: 2
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * mesno – govedina * z jajci (če vzamemo take testenine za lazanjo)
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
1 hr
CELOTEN ČAS
1 hr 20 min
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
1 hr
CELOTEN ČAS
1 hr 20 min
KAJ POTREBUJEM
  1. SVEŽE TESTENINE ZA LAZANJO, 6 listov (lahko tudi suhe - 12 listov)
  2. MLETA GOVEDINA, 150 g
  3. ČEBULA, 1/2 manjše
  4. ČESEN, strok
  5. ORIGANO&MAJARON&BAZILIKA, skupaj 1 čajna žlička
  6. PARADIŽNIKOVA OMAKA, 3 jušne žlice
  7. KORENČEK, 1 manjši
  8. RDEČA PAPRIKA, sušena, ščep
  9. POPER, ščep
  10. GOMOLJNA ZELENA, 1 manjši kos
  11. SOL, ščep
  12. SIR, poljuben, 100 g
  13. MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
  14. KUMINA, ščep
za bešamel
  1. OLIVNO OLJE, 2 jušni žlici
  2. POLNOZRNATA PŠENIČNA MOKA, 5 jušnih žlic
  3. MLEKO, 2 dcl (po potrebi tudi več)
KAKO TO GRE
  1. Na malo vode podušimo nasekljano čebulo in česen, da se lepo zmehčata. Dodamo mleto meso, na drobno narezan korenček in zeleno ter vse skupaj začinimo in solimo. Tako dušimo na najvišjem ognju, da meso spremeni barvo, vendar pazimo, da se ne prime (raje dodamo malo vode).
  2. Nato vlijemo paradižnikovo omako, premešamo in pustimo na majhnem ognju pokrito, da se počasi kuhlja.
  3. Vmes pripravimo bešamel. V posodi segrejemo olje, damo moko in premešamo, da rahlo zarumeni, nato pa z metlico stepamo medtem, ko počasi prilivamo mleko. Pazimo, da ne nastanejo grudice. Pustimo na najmanjšem ognju, da se počasi kuha.
  4. Ognjevarno posodico na tanko premažemo z oljem in vlijemo malo bešamela. Nanj položimo prvo plast testenin in nalagamo po plasteh, tako: testenine - mesna omaka - malo bešamela - testenine - mesna omaka - bešamel - testenine - mesna omaka - bešamel in na koncu naribamo sir.
  5. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C cca. 20 minut.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply