Dišeče bigice

Dišeče bigice

bigice_wm

Dišeče bigice
KOLIKO OSEB: 3
* od 11. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
40 min
CELOTEN ČAS
1 hr 30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
40 min
CELOTEN ČAS
1 hr 30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. NAVADNA MOKA, 200 g
  2. MASCARPONE, 300 g
  3. SOLNI CVET, ščep (lahko tudi navadna sol)
  4. VINSKI KAMEN, 1 čajna žlička (lahko tudi pecilni prašek)
  5. ---
  6. NAVADNA MOKA, 200 g
  7. SKUTA, 200 g
  8. SOLNI CVET, ščep (lahko tudi navadna sol)
  9. VINSKI KAMEN, 1 čajna žlička (lahko tudi pecilni prašek)
KAKO TO GRE
  1. 200 g moke zmešamo z mascarponejem in dvema žličkama vinskega kamna, potem pa kar z rokami stiskamo skupaj v kepo testa. Na hitro še pregnetemo in pustimo slabe pol ure počivati.
  2. Ravno tako zmešamo 200 g moke s skuto, dvema žličkama vinskega kamna in pregnetemo v kepo, pustimo počivati.* (opombe spodaj)
  3. Od kepe testa trgamo približno enako velike kose, jih grobo potlačimo v kroglo in nadevamo v rahlo namaščen pekač, eno zraven druge, tako da se držijo. (Tako bo skorjica hrustljava, notranjost pa mehka).
  4. Potresemo s soljo in pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C 40 minut oz. do zlatorjave barve.
  5. Stresemo iz pekača na rešetko in ohladimo.
NAMIGI
  1. Pri obeh vrstah testa je potrebno malo več intenzivnega gnetenja.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply