recepti za zdravo prehrano
 
Kamutov zdrob s kokosom in belo čokolado

Kamutov zdrob s kokosom in belo čokolado

Jeeeejks! Zelo vesela, ker sem končno poizkusila kamutov zdrob. Moram pohvaliti okus, zelo sem bila presenečena nad rahlostjo in … ne vem, ne znam opredeliti. Ni tistega (včasih zoprnega) okusa po žitih in skoraj že zatohlega (mogoče to pride od tega, če žito mleto predolgo stoji?). 🙂 Skratka, v tem primeru sem bila zelo zadovoljna z okusom, ki je ravno prav blag, da se lepo ujame z marsičem, tokrat pa sem se za bolj nasitno večerjico odločila za dodatek bele čokolade in kokosove moke. Super odlično! 🙂
Odličen kamutov zdrob prodajajo na Kmetiji Klepec (http://www.kmetijaklepec.si/products/kamutov-zdrob), poleg vseh ostalih dobrot, kot so zelo dobra domača polenta, hranljivi rženi kosmiči, pa še ogromno se najde v spletni trgovinici. Pokukajte (http://www.kmetijaklepec.si/) in si naredite zalogo. 😉 Obiščete jih lahko tudi na FB strani in pokramljate s prijaznimi lastniki. (FB stran: https://www.facebook.com/kmetija.klepec). Seveda jih ne pozabite všečkati. 

Naša poslastica pa tukaj:

kamutov zdrob

Kamutov zdrob s kokosom in belo čokolado
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 1
KAJ POTREBUJEM
  • KAMUTOV ZDROB, tehtan suh, 50 g
  • KOKOSOVO MLEKO, 400 ml
  • KOKOSOVA MOKA, 3 zvrhane jušne žlice
  • BELA ČOKOLADA, 1 mini košček
KAKO TO GRE
  1. Mleko zavremo in vanj počasi vmešamo zdrob; občasno premešamo in počakamo, da se skuha (7-10 minut). Proti koncu primešamo še kokosovo moko in okrasimo z belo čokolado.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc

 

Leave a Reply