Kakijeve ladjice

 kakijeve ladjice 2_wmkakijeve ladjice 3_wmkakijeve ladjice 4_wmkakijeve ladjice 5_wm

Kakijeve ladjice
KOLIKO OSEB: 4
* od 12. meseca dalje * z glutenom * lakto vegetarijansko * z mlečnimi izdelki * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
1 hr 40 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
1 hr 40 min
KAJ POTREBUJEM
  1. NAVADNA SKUTA, 250 g
  2. NAVADNA PIRINA MOKA, 240 g
  3. MASLO, 125 g
za nadev
  1. KAKI, 3 zelo zreli
  2. VANILIN SLADKOR, 2 zravnani jušni žlici
KAKO TO GRE
  1. Kakije zmiksamo in dodamo sladkor. Maslo zmehčamo na sobni temperaturi, vmešamo skuto, mešamo cca. 3 minute, nato postopoma dodajamo moko in vmešavamo.
  2. Preložimo na pomokano površino in gnetemo v enotno zmes. Razdelimo jo na dve krogli, ki ju zavijemo v folijo in damo za uro počivati v hladilnik.
  3. Vzamemo ven in razvaljamo na cca. 2 mm tanko, izrežemo pravokotnike velikosti cca. 10x8 cm, na sredino vsakega damo zvrhano čajno žličko nadeva in prekrijemo skupaj po sredini, tako da nadev še kuka ven zgoraj in spodaj.
  4. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C cca. 30 minut oziroma do zlatorjave barve.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply