Kakavovo-hruškini mafini

Kakavovo-hruškini mafini

mafinikakavovo hruskini mafini2_wmkakavovo hruskini mafini_wmkakavovo hruskini mafini1_wm

Kakavovo-hruškini mafini
KOLIKO OSEB: 12
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-lakto vegetarijansko * 7 jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
50 min
CELOTEN ČAS
1 hr
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
50 min
CELOTEN ČAS
1 hr
KAJ POTREBUJEM
  1. za pekač 12 mafinov
  2. KOKOSOVA MAŠČOBA, 50 g
  3. SLADKOR, 2 jušni žlici
  4. JAJCE, 2 kosa
  5. VANILIJA V PRAHU, 1 noževa konica
  6. HRUŠKE, očiščene in narezane na koščke, 300 g
  7. HRUŠKOV SOK, 125 ml
  8. KISLA SMETANA, 1 jušna žlica
  9. SKUTA, 2 jušni žlici
  10. PRAVI KAKAV, 1 zvrhana jušna žlica
  11. VINSKI KAMEN, 1 čajna žlička
  12. PIRINA MOKA, 200 g
KAKO TO GRE
  1. Kokosovo olje raztopimo, vmešamo sladkor in jajca. Dodamo vanilijo, hruškov sok in narezane hruške. Na koncu primešamo še skuto in kislo smetano.
  2. Posebej zmešamo moko in kakav in to potem počasi vmešavamo v "mokre" sestavine, da nastane homogena, precej mokra masa.
  3. Pekač za mafine obložimo s papirčki in z žlico napolnimo do 3/4 vsakega papirčka.
  4. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C dobrih 45 minut. Po tem času z zobotrebcem, ki ga zapičimo v mafin in izvlečemo, preverimo, ali so pečeni. Če je izvlečen zobotrebec čist, pečico ugasnemo in mafine ohladimo, sicer pa jih pečemo še dobrih 5 minut oz. dokler zobotrebec ni čist.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply