recepti za zdravo prehrano
 
Izdelava domače kozmetike

Izdelava domače kozmetike

Ker sama rad ustvarjam, sem se podala tudi v raziskovanje receptov za pripravo domače kozmetike, predvsem sem brskala za sestavinami, ki bi mi omogočile enostavno pripravo. Tako sem naletela na Špelo in njeno čudovito spletno trgovino http://www.ha-sh.si/, ki je pravzaprav malo družinsko podjetje. In saj veste, da imam take najraje. 
Takoj sem naročila komplet za izdelavo mila (o tem sem že pisala tukaj: https://www.boobeefoodee.si/blog/nevtralno-milo-za-dojencka/) in se dobila s prijazno, zgovorno in strokovno podkovano Špelo, ki mi je razložila vse o pripravi in izdelavi domače kozmetike in nekako sva se strinjali, da če znaš pripraviti enostaven recept za jed, tudi recept za kakršnokoli domačo mažo ne bo prevelik zalogaj. 🙂 Prav tako je na blogu ogromno nasvetov in receptov, kako se lotiti izdelave domače kozmetike, ki jim lahko sledi še tako nevešč začetnik.

slika7MILO_r

Pokramljali sva tudi o nevarnostih konvencionalnih dodatkov, predvsem za nego nežne dojenčkove kože, ki pravzaprav ne potrebuje parfumov in agresivnih aditivov, ampak za normalno nego le blago milo, vodo, ogromno ljubezni. <3 Tukaj sva si enotni. 🙂 
Špela se še posebej posveča izdelavi kozmetike za nego najstniške kože, saj jo navdihujejo lastni otroci, ne zmanjka pa tudi ostalih nasvetov. Tudi sama sem natrosla nekaj idej, kaj bi bilo še fino pripraviti za nego dojenčka in mislim, da sedaj ha.sh vneto testira razne končne produkte in komaj čakam, da jih predstavim. 🙂

V sklopu te in omenjene objave o milih, pa bo potekala tudi naša nenapovedana nagradna igra, pri kateri izberem objavo enega tedna in naključno izžrebam med komentatorji te objave. Za ta korak sem se odločila, saj želim tako počastiti čas svojih sledilcev in se jim tako zahvaliti za redno spremljanje objav. 
Izžrebani tokrat dobi komplet za izdelavo nevtralnega mila in eno naravno certificirano eterično olje po izbiri.

Na svojem FB sem izbrala ravno to objavo o pripravi nevtralnega mila za dojenčke:
Barbara Dragar
Philipa Agape
Tina Goršek
Ajda Mežnar
Anže Rogelj

In nagrajenka je tokrat Tina Goršek, iskrene čestitke, vsem ostalim pa hvala za sodelovanje. 🙂 V kratkem se ponovno pripravlja nagradna igra, zato pozorno spremljajte objave.

zrebanje milo za dojencka

Ne pozabite, življenje je ha.sh. <3 

 

 

 

Leave a Reply