Hrustljava jabolčna čežana (poenostavljeni Apple Crumble)

Hrustljava jabolčna čežana (poenostavljeni Apple Crumble)

apple crumble_wm

Hrustljava jabolčna čežana
KOLIKO OSEB: 1
* od 11. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
15 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
15 min
KAJ POTREBUJEM
  1. JABOLKO, 1 olupljeno
  2. CIMET, ščep
  3. LIMONIN/POMARANČNI SOK, 1/2 čajne žličke
  4. PIRINI KOSMIČI, 2 jušni žlici
  5. OTROŠKI PREPEČENEC, 1 kos
  6. KOKOSOVA MOKA, 1 jušna žlica
  7. KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Jabolko narežemo na koščke, potresemo s cimetom in v kozici na hitro podušimo na malo vode. Ko se jabolko malo zmehča, dodamo sok in kokosovo moko ter premešamo.
  2. Dušimo še nekaj minut, da so jabolka res mehka, dodamo koščke maščobe, nato pa vmešamo pirine kosmiče in nadrobimo otroški prepečenec.
  3. Nekajkrat potresemo kozico, nato pa odstavimo in takoj postrežemo, da ostanejo kosmiči in prepečenec še hrustljavi.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply