Čičerikine kroglice z žitnim pirejem

cicerika polpeti_wm

Čičerikine kroglice z žitnim pirejem
KOLIKO OSEB: 2
* od 11. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * z glutenom * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
20 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
45 min
ČAS ZA PRIPRAVO
20 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
45 min
KAJ POTREBUJEM
  1. ČIČERIKA, predhodno kuhana, 5 jušnih žlic
  2. RJAVA LEČA, predhodno kuhana, 2 jušni žlici
  3. PETERŠILJ, 3 jušne žlice
  4. ČESEN, 2 stroka
  5. ČEBULA, 1/2 manjše
  6. PIRINA MOKA, 2-3 jušne žlice oz. po potrebi
  7. KORIANDER, 1/2 čajne žličke
  8. KUMINA, v prahu, 1/2 čajne žličke
  9. KURKUMA, 1/2 čajne žličke
  10. LIMETIN SOK, 1 čajna žlička
  11. PIMENT, ščep
  12. REPIČNO OLJE, 3 jušne žlice
  13. ---
  14. CVETAČA, 1/2 manjše
  15. KAMUT, 3 jušne žlice
  16. DROBNJAK, ščep
  17. LANENO OLJE, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Kamut, ki se je namakal čez noč, skuhamo v čisti vodi do mehkega, odcedimo in prihranimo.
  2. Čičeriko in lečo prav tako namočimo čez noč in skuhamo v vodi.
  3. Dobro odcedimo, dodamo česen, čebulo in vse začimbe ter zmiksamo v čimbolj gladko zmes. Postopoma dodajamo moko, dokler masa ni enotna in se da iz nje lepo oblikovati kroglice. Povaljamo jih v moki.
  4. Segrejemo olje in poizkusno spečemo najprej eno kroglico. Če začne razpadati, preostali masi dodamo še moko, lahko tudi drobtine.
  5. Kroglice spečemo, previdno obračamo, na vsaki strani 4-5 min oz. do zlatorjave barve. Dobro popivnamo na servieti.
  6. Medtem, ko se kroglice ohlajajo, na sopari na hitro pokuhamo nacvetkano cvetačo, jo nato dobro odcedimo ter primešamo kamutu. Oboje zmiksamo do gladkega, ko se malo ohladi, primešamo še olje.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply