recepti za uvajanje goste hrane
 
Dvakrat pečeni veganski italijanski piškotki

Dvakrat pečeni veganski italijanski piškotki

Kako pompozen naslov, mar ne? 🙂

Gre pa za enostavno pecivo, ki je pravzaprav postalo poimenovanje za današnje “piškote”, saj to pomeni dvakrat pečen v latiščini, kar so seveda povzeli tudi italijani. Poznani so tudi pod imenom “cantuccini” oz. pri nas “domači prijatelj”.
Priprava je preprosta (v celoti jih je z malo asistiranja naredil kar naš najmlajši, tako da se tega podviga lahko brez večjih težav lotite tudi sami 😉 ). Namesto navadne moke lahko uporabite tudi polnozrnato pšenično/pirino ali rženo, namesto mandljev pa lahko tudi lešnike ali indijske oreščke. Originalno so v receptu jajca, ampak namesto tega sem dala zelo zrele velike banane.

banana vegan twice baked cookies banana vegan twice baked cookies1 banana vegan twice baked cookies3 banana vegan twice baked cookies4

[yumprint-recipe id=’361′]

Leave a Reply