Domača piščančja pašteta

domaca pasteta

domaca pasteta1

domaca pasteta2

domaca pasteta3

Zakaj pa ne bi doma pripravili zanimive, drugačne paštete, popolnoma po vašem okusu? 🙂
Brez dodatkov, konzervansov, stabilizatorjev, ojačevacev okusa in soli. Pa še meso lahko tako porabimo na drugačen način. Pri kuhanju jušne osnove mi je ostalo nekaj mesa na kosteh in po nekaj minutah tuhtanja sem sem spomnila, da še nikoli nisem pripravila česa podobnega. Rečeno, storjeno! 🙂
Pašteta ne sme biti premastna, ne presuha; vsebovati mora pravo razmerje soli in popra ter ne sme biti sladkasta. To je moja ocena.

Kako mi je pa uspelo, poskusite in presodite kar sami, dober tek! 🙂

Domača piščančja pašteta
KOLIKO OSEB: 1
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * mesno-piščanec * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
CELOTEN ČAS
5 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
CELOTEN ČAS
5 min
KAJ POTREBUJEM
  1. KUHANO PIŠČANČJE MESO (lahko prsi, lahko stegno, lahko pa oboje), 40 g
  2. GORČICA, 1 čajna žlička
  3. ROŽMARIN, sušen, ščep
  4. ČESEN, v prahu, ščep
  5. MASLO, 1 čajna žlička
  6. SIRNI NAMAZ, 1 čajna žlička
  7. RDEČA PAPRIKA, sušena, ščep
KAKO TO GRE
  1. Sestavine zmiksamo v enotno maso; če je presuha, dodamo po kapljicah malo vode, da nastane mazljiva pašteta.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply