Domači piščančji fingersi in mešana topla solata

Mini piščančji koščki, ki so primerni za v roko so bogato domače kosilo, lahko pa si recept prihranimo tudi za kakšno praznovanje. Pripravljeni so skoraj brez maščobe, saj smo jih pekli v pečici, prav tako so brez jajc in mlečnih izdelkov.

fingersi postopekpiscancji fingersi lahka solata z jogurtompiscancji fingersi lahka solata z jogurtom1

Domači piščančji fingersi in lahka mešana topla solata
KOLIKO OSEB: 4
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov (samo fingersi) * mesno-piščanec * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
20 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
50 min
ČAS ZA PRIPRAVO
20 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
50 min
KAJ POTREBUJEM
  1. PIŠČANČJE PRSI, 250 g
  2. ŠKROB, 3-4 zvrhane jušne žlice
  3. SEZAMOVO OLJE (lahko tudi repično, sončnično), 2 jušni žlici
  4. RDEČA PAPRIKA, 1 čajna žlička
  5. KURKUMA, ščep
  6. POPER, ščep
  7. RIŽEVO MLEKO, 2-3 jušne žlice
  8. *(opombe za sestavine paniranja spodaj)
  9. SEZAM, 100 g (približno)
  10. ---
  11. za solato
  12. POLJUBNA ZELENJAVA (uporabljeni so cvetača, brokoli, korenje, koleraba, krompir in grah)
  13. JOGURT, 100 ml
  14. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
  15. SOL, ščep
  16. KIS, 1 jušna žlica
  17. ---
  18. za omakico
  19. PARADIŽNIKOVA OMAKA, 1 jušna žlica
  20. BIO KEČAP (brez dodatkov), 1 jušna žlica
  21. MED, 1 čajna žlička
  22. GORČICA, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Najprej prsi narežemo na 1 cm debele zrezke in jih rahlo potolčemo. Nato jih narežemo še na enako debele trakce, dolžina je lahko poljubna.
  2. Pripravimo panirko: zmešamo škrob in riževo mleko, dodamo začimbe in zmešamo v enotno maso; po malem dodajamo olje in ponovno zmešamo v enotno, bolj redko maso.
  3. Posebej si pripravimo sezam, lahko pa tudi drobtine.
  4. Koščke mesa povaljamo v škrobni masi, nato pa še v sezamu. Polagamo na rešetko in pečemo v predhodno ogreti pečici na 190°C dobrih 15 minut, po tem času obrnemo in pečeno še 10 minut, zadnje minute lahko vključimo tudi žar funkcijo za ventilatorjem.
  5. Med tem, ko se fingersi pečejo, pripravimo solato.
  6. Zelenjavo skuhamo do mehkega, odcedimo in malo ohladimo. Dodamo preliv in premešamo.
  7. Prav tako zmešamo sestavine za omakico.
NAMIGI
  1. * Škrob in riževo mleko sta merjena približno, ker je bilo težko zadeti točno mililitre, saj smo mešali sproti; v vsakem primeru naj nastane bolj redka masa, kot bi delali zelo redke palačinke.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply