Za uvajanje dopoldanske malice sem si vnaprej pripravila nekaj kašic, saj velikokrat kam skočim in nimam časa pripravljati vedno svežega obroka doma, zato je priročno nesti predpripravljene domače frutke s sabo.
Za slab liter domačega frutka sem narezala 2 jabolki, 1 hruško, 2 korenčka. Vse skupaj sem pokuhala in zmiksala v blenderju.
Dodala sem približno 300 ml vode in ponovno zavrela, vmešala približno 50 g riževe kašice (od DM bio linija), nato pa vse skupaj prelila v prekuhane in v pečici na 100°C ogrete steklene lončke. Lončke sem dobro zatisnila, obrnila na glavo in dala v pečico, kjer sem jih grela na 100°C še 10 minut, nato pa pečico ugasnila in pustila do naslednjega dne.
Na listek sem napisala še sestavine in voila, krasna domača kašica je pripravljena! 🙂 Tako pripravljen frutko (ala “frutek”) zdrži nekje 1 mesec, če ga seveda prej ne pojeste. 😉
Pingback: Sirup Imunko