Domači frutko

Za uvajanje dopoldanske malice sem si vnaprej pripravila nekaj kašic, saj velikokrat kam skočim in nimam časa pripravljati vedno svežega obroka doma, zato je priročno nesti predpripravljene domače frutke s sabo. 


Za slab liter domačega frutka sem narezala 2 jabolki, 1 hruško, 2 korenčka. Vse skupaj sem pokuhala in zmiksala v blenderju.

Dodala sem približno 300 ml vode in ponovno zavrela, vmešala približno 50 g riževe kašice (od DM bio linija), nato pa vse skupaj prelila v prekuhane in v pečici na 100°C ogrete steklene lončke. Lončke sem dobro zatisnila, obrnila na glavo in dala v pečico, kjer sem jih grela na 100°C še 10 minut, nato pa pečico ugasnila in pustila do naslednjega dne.

Na listek sem napisala še sestavine in voila, krasna domača kašica je pripravljena! 🙂 Tako pripravljen frutko (ala “frutek”) zdrži nekje 1 mesec, če ga seveda prej ne pojeste. 😉

 

Leave a Reply