Cvetača s paradižnikovo omako in bučno-krompirjevim pirejem

Cvetača s paradižnikovo omako in bučno-krompirjevim pirejem

cvetaca s paradajz omako, bucni pire_wm

Cvetača s paradižnikovo omako in bućno-krompirjevim pirejem
KOLIKO OSEB: 1
* od 9. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
25 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
25 min
KAJ POTREBUJEM
  1. POR, beli del, manjši kos
  2. PARADIŽNIK, zelo zrel, 1/2 srednjega
  3. CVETAČA, 1/4 srednje glave
  4. BUČA HOKAIDO, 1/2 manjše glave
  5. KROMPIR, 1 srednje velik
  6. MLEKO, 40 ml (materino, adaptirano ali navadno)
  7. REPIČNO OLJE, 1 čajna žlička
  8. PETERŠILJ, 1 vejica
  9. KORENČEK, 1 srednje velik
  10. JABOLČNI KIS, pol čajne žličke
KAKO TO GRE
  1. Pristavimo vodo v posodo, vanjo vsujemo na drobno nasekljan por in paradižnik ter peteršilj. Na hitro zavremo, zmanjšamo ogenj in dušimo 15 minut, da se paradižnik lepo zmehča in nastane kašasta omaka.
  2. Nad to posodo damo cedilo, vanj pa nacvetkano cvetačo, ki naj se počasi kuha v pari; posodo pokrijemo.
  3. Medtem v vodi posebej skuhamo narezan krompir in bučo do mehkega.
  4. Odcedimo, spasiramo v pire, dodamo mleko in žličko olja.
  5. Korenček nastrgamo, kis razredčimo z dvema žličkama vode, dodamo par kapljic olja in ponudimo kot solato zraven obroka.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply