Bučni namaz

Še ena izvrstna uporaba buče, ki je primerna za predjed k daljšemu kosilo, popoldansko malico ali prijeten zajtrk, primerno podkrepljen z zelenim smoothijem, na zdravje!
Uporabili smo bučo hokaido, kuhano v vodi z malo soli in sušene zelene.

bucni namaz2bucni namaz1

Bučni namaz
* od 12. meseca dalje * brez mlečnih izdelkov * brez glutena * brez jajc * vegansko
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
25 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
25 min
KAJ POTREBUJEM
  1. BUČA HOKAIDO, 150 g
  2. ZELENA, sušena, ščep
  3. KVASNI KOSMIČI, 1 čajna žlička*
  4. SOJINA OMAKA SHOYU, fermentirana, nekaj kapljic
  5. SEZAM, 1 zvrhana čajna žlička
  6. KURKUMA, ščep
  7. OLIVNO OLJE, nekaj kapljic
  8. KUMINA, ščep
  9. RDEČA PAPRIKA, ščep
KAKO TO GRE
  1. Bučo olupimo, narežemo na kocke in skuhamo v vodi s ščepcem sušene zelene.
  2. Dobro odcedimo in zmešamo z ostalimi sestavinami v mikserju.
NAMIGI
  1. Lahko jih tudi izpustimo, čeprav dodajo namazu posebno noto; če uživate mlečne izdelke, lahko dodate tudi žličko naribanega parmezana.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply