Prejšnji teden smo pripravili slab liter kokosovega mleka, od katerega nam je ostalo kar nekaj kokosove pulpe; kaj je bolj preprosto od tega, da jo pretvorimo v slastne male piškotke?
Opozorilo le pri peki – raje sproti pozorno opazujte in naj bodo minutko manj kot minutko preveč v pečici. 🙂


- za 40 kupčkov
- KOKOSOVA MOKA, 150 g
- KOKOSOVO MLEKO, bolj gosto, 100 ml (po potrebi tudi več)
- KOKOSOVO MASLO, 50 g
- RJAVI SLADKOR, 60 g
- Maslo raztopimo in vanj vmešamo sladkor - najlažje s stepalnikom.
- Dodamo kokosovo moko in postopoma prilivamo mleko; mešamo z žlico v enotno zmes, ki je rahlo mokra.
- Nadevamo jo v dresirno vrečko (lahko pa seveda tudi kar z žlico) nadevamo kupčke na pladenj, obložen s peki papirjem.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C z ventilatorjem, zadnjih 10 minut pa na 200°C z ventilatorjem. Ko so vrhovi zlatorjavi, so kupčki pripravljeni.