Bučkini paprika polpeti s poletno polento in lososom

Bučkini paprika polpeti s poletno polento in lososom

buckini paprika polpeti losos polenta_wm

Bučkini paprika polpeti s poletno polento in lososom
KOLIKO OSEB: 1
* od 10. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * mesno - ribe * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
5 min
CELOTEN ČAS
25 min
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
5 min
CELOTEN ČAS
25 min
KAJ POTREBUJEM
  1. BUČKA, 1/2 srednje velike
  2. RDEČA PAPRIKA, 1 manjši košček
  3. ČEBULA, 1 manjši kolobar
  4. PETERŠILJ, 1 vejica
  5. KRUŠNE DROBTINE, 2 jušni žlici (oz. po potrebi)
  6. ČEŠNJEV PARADIŽNIK, pest manjših
  7. ZELENA&RUMENA PAPRIKA, vsake manjši košček
  8. POLENTA, 50 g
  9. KOPER, ščep
  10. KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. V posodo naribamo bučke in iz njih dobro odcedimo. Dodamo nasekljan peteršilj, koper, nasekljano čebulo, na drobno narezano rdečo papriko ter vse skupaj premešamo. Počasi dodajamo drobtine in jih sproti vmešavamo v maso. Naj bo kompaktna, vendar rahlo tekoča; malo se lepi na roke. Pustimo počivati.
  2. Ta čas v vodo vržemo na drobno narezano rumeno in zeleno papriko, čez minutko, dve pa še pest češnjevcev. Na hitro podušimo v minuti in odstranimo.
  3. Dolijemo še malo vode, da v njej zakuhamo polento. Prihranimo nekje na toplem.
  4. Iz mase sedaj oblikujemo polpete, pomagamo si z žličko, dajemo jih na segreto ponev s kokos maščobo. Na vsaki strani jih pečemo 2-3 minute.
  5. Odložimo na papirnato brisačo, da se vpije odvečna maščoba.
  6. Ta čas v isti ponvi na hitro popečemo lososa do nežne rožnate barve.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply