Bučno-korenčkovi njoki z bučkami v kremni omaki

Zelenjavni njoki so dobrodošla popestritev jedilnika za najmlajše, enostavni in hitro pripravljeni.

PORCIJE

1

ČAS PRIPRAVE

10 min

ČAS KUHANJA

20 min

Težavnost

2/3

KAJ POTREBUJEM

  • HOKAIDO BUČA, 1/2 srednje velike
  • KORENČEK, 1 srednje velik
  • POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 2 jušni žlici
  • DROBNJAK, ščep
  • JAJCE, 1 kos
  • OLIVNO OLJE, 1 čajna žlička
  • BUČKA, 1 srednje velika
  • KREMNI SIR, 1 jušna žlica

KAKO TO GRE

  • Bučo in korenček narežemo na kockice in skuhamo v vodi do mehkega. Pretlačimo, dodamo drobnjak, vmešamo jajce; premešamo v enotno zmes ter počasi po žlicah dodajamo moko. Nastane naj kompaktna zmes, ki se nam ne lepi na roke. Testo pustimo nekaj časa počivati.
  • Medtem na malo vode na hitro podušimo bučke do mehkega in vmešamo kremni sir. Prihranimo na toplem.
  • Testo za njoke razdelimo na več delov, ki jih razvaljamo v 1 cm debelo kačo in z nožem narežemo na male 2 cm dolge njoke. Kuhamo jih v vreli, rahlo osoljeni vodi, dokler ne priplavajo na površino.
  • od 12. meseca dalje
  • mlečni izdelki: DA, gluten: DA, jajca: DA

Leave a Reply