Zelenjavni njoki so dobrodošla popestritev jedilnika za najmlajše, enostavni in hitro pripravljeni.
PORCIJE
1
ČAS PRIPRAVE
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
Težavnost
2/3
KAJ POTREBUJEM
- HOKAIDO BUČA, 1/2 srednje velike
- KORENČEK, 1 srednje velik
- POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 2 jušni žlici
- DROBNJAK, ščep
- JAJCE, 1 kos
- OLIVNO OLJE, 1 čajna žlička
- BUČKA, 1 srednje velika
- KREMNI SIR, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
- Bučo in korenček narežemo na kockice in skuhamo v vodi do mehkega. Pretlačimo, dodamo drobnjak, vmešamo jajce; premešamo v enotno zmes ter počasi po žlicah dodajamo moko. Nastane naj kompaktna zmes, ki se nam ne lepi na roke. Testo pustimo nekaj časa počivati.
- Medtem na malo vode na hitro podušimo bučke do mehkega in vmešamo kremni sir. Prihranimo na toplem.
- Testo za njoke razdelimo na več delov, ki jih razvaljamo v 1 cm debelo kačo in z nožem narežemo na male 2 cm dolge njoke. Kuhamo jih v vreli, rahlo osoljeni vodi, dokler ne priplavajo na površino.
- od 12. meseca dalje
- mlečni izdelki: DA, gluten: DA, jajca: DA