Bučke so zaradi nevtralnega okusa in preproste priprave zelo popularne pri dojenčkih, malčkih in mamicah.

PORCIJE
1
ČAS PRIPRAVE
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
Težavnost
1/3
KAJ POTREBUJEM
- za solato:
- BUČKA, 1 srednje velika
- KORENČEK, 1 manjši
- RUMENI KORENČEK, 1 manjši
- JAJCE, 1 kos (ali samo rumenjak)
- JABOLČNI KIS, 1 čajna žlička
- DROBNJAK, ščep
- za kruhek pita:
- POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 2 jušni žlici
- OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
- SOL, ščep
KAKO TO GRE
- Najprej skuhamo jajce, trdo kuhano. Ohladimo. Za otroke, mlajše od 1 leta, pripravimo samo rumenjak. Korenček kuhamo v vodi, nad katero postavimo cedilo z
narezanimi bučkami. Kuhamo pokrito cca. 15 minut. Premešamo ter dodamo nasekljano jajce, začinimo in pustimo, da se delno ohladi.
- Za kruhke zmešamo moko, vodo, sol in olje v enotno zmes. Po potrebi dodajamo vodo ali moko.
Segrejemo ponev na srednjem ognju in kruhke, ki smo jih oblikovali v 0,5 cm debele palačinke, pečemo na vsaki strani cca. 5 min.
- od 10. meseca starosti
- mlečni izdelki: NE, gluten: DA, jajca: DA