Bučke v jajčni solati in polnozrnat pirin kruhek pita

Bučke so zaradi nevtralnega okusa in preproste priprave zelo popularne pri dojenčkih, malčkih in mamicah.

PORCIJE

1

ČAS PRIPRAVE

10 min

ČAS KUHANJA

20 min

Težavnost

1/3

KAJ POTREBUJEM

  • za solato:
  • BUČKA, 1 srednje velika
  • KORENČEK, 1 manjši
  • RUMENI KORENČEK, 1 manjši
  • JAJCE, 1 kos (ali samo rumenjak)
  • JABOLČNI KIS, 1 čajna žlička
  • DROBNJAK, ščep
  • za kruhek pita:
  • POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 2 jušni žlici
  • OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
  • SOL, ščep

KAKO TO GRE

  • Najprej skuhamo jajce, trdo kuhano. Ohladimo. Za otroke, mlajše od 1 leta, pripravimo samo rumenjak. Korenček kuhamo v vodi, nad katero postavimo cedilo z
    narezanimi bučkami. Kuhamo pokrito cca. 15 minut. Premešamo ter dodamo nasekljano jajce, začinimo in pustimo, da se delno ohladi.
  • Za kruhke zmešamo moko, vodo, sol in olje v enotno zmes. Po potrebi dodajamo vodo ali moko.
    Segrejemo ponev na srednjem ognju in kruhke, ki smo jih oblikovali v 0,5 cm debele palačinke, pečemo na vsaki strani cca. 5 min.
  • od 10. meseca starosti
  • mlečni izdelki: NE, gluten: DA, jajca: DA

Leave a Reply