recepti za zdravo prehrano
 
Blender OmniBlend

Blender OmniBlend

Ja, skoraj bi lahko dejali: neverjetno, a resnično. 😀

Po mesecih in mesecih pregledovanja, želja, sanjanja, sem končno prišla do svojega blenderja. Recenzije so super, nekaj kolegic mi je iz prve roke navdušeno pripovedovalo o kul receptih, ki jih lahko pripravljajo, pa tudi sama sem si velikokrat med pripravo zaželela: Jah, če bi pa sedaj imela blender… 🙂 Sigurno bi mi bilo ful lažje to pripraviti. Govorim predvsem za razne namaze, pri katerih sem želela doseči res kremasto konsistenco, pa razni gladki smoothiji, domače presne torte, sladoled, njamsi. 

Pa se vrnimo na začetek. Siva pot me je vodila do Trzina, kjer se nahaja prijazna trgovina Presnica. Mimogrede, ne le blenderji, ampak super dobra semena za kaljenje, super organska eko semena za sajenje in še kup dobrot, da o pozitivni energiji, ki kroži po trgovini in se skladišči v simpatičnih lastnikih niti ne pričnem. 🙂
Nekaj besed in praktični prikaz delovanja – wow, a to tudi? A boste poskusili sladoled? Jaaaa, zunaj je 30°C, valda bi domač sladoled. Čez 60 sekund ga že dobim v lončku. Kremast, lahek, nežen, sadni, puhast. Nebeško! 
Črna barva je takoj moja naslednja izbira (na voljo so še rdeča in bela). Ne ne, črna je res elegantna. Navznoter vriskam od sreče in po glavi se mi podi miljon receptov, kombinacij, priprav, oreščkov, čokolade, ajdove kaše. Gremo gremo, hitro domov. 😀 

Naslednjega dne ga odpakiram, kako diši po novem. Zakon. Prva ideja je priprava kokosovega mleka, ki mi je z navadnim multipraktikom vedno delala težave. Uporabila sem kokosovo moko, vodo in datlje; pustila namočeno čez noč in wzzzzzmf v blender, nekajkrat premešala. Minutko, dve. Mleko je pripravljeno. Še precedim in noro. Skoraj nič odpadka (pri navadnem multiju – okrajšava za multipraktik od sedaj dalje, velja? 😉 – sem vedno imela kar nekaj preostale kaše, mleko pa ni bilo nikoli zares gladko). Sedaj pa je, gladko, okusno, pooolno okusa, skoraj brez usedline. Nenormalno dobro. (Primerjava obeh mlek tukaj: 

Na tak način sem se tudi odločila, da bom delala primerjavo že pripravljenih receptov (v preteklosti z multijem), sedaj pa z blenderjem in opisala razliko. 

Tukaj pa moj lepotec: 

blender2 omniblend

Še nekaj izdelkov: 🙂

cokoladne ledene kocke

kokosovo mleko

Leave a Reply